Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Данильченко Галина Вікторівна
Фото: Данильченко Галина

Данильченко Галина Вікторівна

Рік народження: 1964

Фігурантка Реєстру зрадників

  • ФАР
    Самопроголошена в.о. міського голови Мелітополя. Після того, як Данильченко проголосила себе в.о. мера, Офіс генпрокурора повідомив їй про підозру у державній зраді.

Опис політика

За методологією Руху ЧЕСНО даний політик є ДержZрадником.

19 жовтня 2022 року Указом Президента потрапила до санкційного списку РНБО, щодо осіб, які прямо або опосередковано підтримали військову агресію росії проти України.

28 вересня 2022 року СБУ повідомила їй про підозру у колабораційній діяльності. 

Встановлено, що вона за підтримки збройних формувань рф і представників держави-агресора провела низку заходів для підготовки та організації проведення незаконного референдуму.

8 вересня 2022 року у Мелітополі на сесії міської ради призупинили повноваження 7 депутатів, включно з Галиною Данильченко. Ці депутати після вторгнення окупантів перейшли на їх бік.

7 червня 2022 року Галина Данильченко заявила про початок підготовки до референдуму про приєднання до РФ. 

У травні 2022 року сталося кілька вибухів у Мелітополі, в резултаті чого було підірвано автомобіль. Відомо, що слідом за автомобілем, який підірвався, рухалося авто із самою Данильченко. Вибухівка, закладена в каналізаційному люку, ймовірно призначалася їй. 

Данильченко після цього випадку попросила піти у відставку, але звільнитись їй запропонували з однією умовою – здати спецслужбам України.

12 березня 2022 року з'явилося відеозвернення Галини Данильченко, де її називають в.о. міського голови Мелітополя. У відео вона заклиає мешканців "підлаштувати всі механізми під нову дійсність".

На наступний день після цього звернення Офіс генпрокурора повідомив їй про підозру у державній зраді. 

У 2020 році обрана депутаткою Мелітопольської міськради як членкиня партії "Опоблоку". Набрала менше 300 голосів. На момент обрання працювала директоркою "Мелітопольського заводу підшипників ковзання". Власником цього підприємства занчиться екснардеп Євген Балицький, якого прокуратура звинувачувала в сепаратистських заявах і який на 9 травня у 2017 році організовував провокаційну ходу для вшанування "безсмертного полку". У цій ході брала участь і Галина Данильченко.

Згідно із даними онлайн-інструменту "Золото партій", у 2019-му році діти Галини Данильченко, яка очолювала фракцію "Опоблок" у Мелітопольській міськраді, син Юрій та дочка Наталія Протасова, надіслали по 149 999 грн. на рахунок Дніпропетровської обласної організації партії "Опозиційний блок"

У 2019 році була членкинею окружної виборчої комісії від "Опоблоку" у місті Мілітополь (округ 80).

У 2015-му році її обрали депутаткою міськради Мелітополя від партії "Опозиційний блок", також вона стала секретарем міськради.

Членкиня політичної партії "Опозиційний блок".

Керівниця благодійської організації "Фонд Єднання". Директор ТОВ  "Мелітопольський завод підшипників ковзання", що належить до підприємств Групи родини Балицьких. Євген Балицький — народний депутат 7 і 8 скликань. Данильченко була його помічницею. 

Народилася 5 липня 1964 року.

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 8, За строковим трудовим договором на постійній основі

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу