Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Корявченков Юрій

Корявченков Юрій Валерійович

Рік народження: 1974

Опис політика

Наприкінці 2022 року проголосував за містобудівну реформу (#5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України. Через спротив громадськості станом на початок 2024 року президент не підписав законопроєкт, а отже він лишається нечинним.

Станом на січень 2020-го Корявченков став співініціатором 13 законопроєктів та постанов. Три з них стали чинними актами. Зокрема два закони дозволяють запровадити середньострокове планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування. А також постанова про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії. 

У листопаді 2019 року Корявченков потрапив у “плівковий скандал”. ЗМІ опублікували аудіозапис розмови із голосами, схожими на голоса нардепів від “Слуги народу” Юрія Корявченкова, Володимира ЗахарченкаВ’ячеслава Медяника з нібито керівником поліції Кривого Рогу. На аудфіозаписі Корявченков нібито "вчив" криворізьких правоохоронців, як "вирішувати питання".

Відповідно до декларації за 2019 рік отримав від партії “Слуга Народу” грошовий подарунок 50,82 тис. грн.

У 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії “Слуга Народу” за виборчим округом №33 (м.Кривий Ріг Дніпропетровської області). Заступник голови однойменної фракції. Член Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

Актор у ТОВ "Квартал 95", відомий під псевдонімом “Юзік”. Був на посаді адміністративного директора Студії “Квартал 95”. 

Очолював штаб кандидата в Президенти України Володимира Зеленського у Кривому Розі на виборах 2019 року. 

Знімався в проектах “Смачна ліга”, “Як козаки...”, “1+1 удома. Новий рік”, “1+1 удома. 8 березня” та ін. Був ведучим недільного ранкового шоу “Україно, вставай!” на телеканалі “Інтер”.

Починав свою творчу кар'єру в “КВК”. Брав участь в “Студентських веснах” у складі Студентського Театру Естрадних мініатюр, “Коротке замикання”, пізніше грав у “КВК” за команду Кривого Рогу, потім у колективах “Криворізька шпана”, “50/50”. Після цього вступив в ряди “Збірної Дніпропетровська”, а далі долучився до складу “Збірній Кривого Рогу”.

З 1997 до 2003 року працював електрослюсарем, майстром, інженером і заступником голови профкому Центрального ГЗК. 

Закінчив Криворізький технічний  університет (спеціальність “Електропривод і автоматизація промислових установок та технологічних комплексів”) і Криворізький економічний інститут Київського національного економічного університету (спеціальність “Економіка підприємства”).

Маркерні голосування

Має корупційні ризики. Євросоюх двічі закликав відхилити законопроект 5655. Дізнатися більше

№ 5655

прийнято

Позбавляє впливу російських спецслужб в Україні під прикриттям релігі Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Слуга народу

Міжфракційні обʼєднання

Комітети

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Комітет з питань транспорту та інфраструктури
У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Голосування у Верховній Раді 9

У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Промови у Верховній Раді 9

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу