Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Замана Володимир

Замана Володимир Михайлович

Рік народження: 1959

Опис політика

У 2019 році балотується у народні депутати України 9 скликання від партії “Сила і честь” на позачергових парламентських виборах 2019 року, номер 5 у списку.

У 2012-2014 роках був Начальником Генерального Штабу - Головнокомандувачем Збройних Сил України. Під час Євромайдану отримав від тодішнього керівництва держави злочинний наказ застосувати силу до мітингувальників. Відмовився його виконати і подав у відставку з посади.

З 2009 до 2012 року - заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил України з бойової підготовки — начальник управління бойової підготовки.

У 2007-2009 роках - начальник Територіального управління Західного оперативного командування. З 2005 до 2007 року - командир 6 гвардійського армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України.

До того пройшов шлях від командира взводу до заступника командира корпусу. Окрім України, служив у Групі радянських військ у Німеччині та у військах Туркестанського військового округу.

Закінчив Харківське гвардійське вище танкове командне училище ім.Верховної Ради УРСР, Військову академію бронетанкових військ ім.Р. Малиновського, Національну академію оборони України. Генерал-полковник запасу ЗСУ.

У 2019 році був затриманий за підозрою у державній зраді щодо умисного підриву обороноздатності України на користь Російської Федерації. У травні того ж року суд звільнив Заману з-під варти під особисте зобов’язання, слідство у справі продовжується.

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу