Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Васильковський Ігор

Васильковський Ігор Ігорович

Рік народження: 1985

Характеристики політика

  • ФАРи: 1
  • Прогульництво

Опис політика

3 листопада 2022 року Верховна рада позбавила Васильковського депутатського мандату. За припинення його повноважень проголосували 292 нардепи.

5 жовтня 2022 року відкликали з посади члена Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

У липні 2022 року народний депутат фігурував у оприлюдненому нардепом Власенком скріншоті указу президента Володимира Зеленського про позбавлення громадянства України десятьох осіб. До цього ЗМІ повідомляли про наявність у Васильковського громадянства  Болгарії.

Станом на 2022 рік у фракції “Слуга Народу” передав в управління найбільшу кількість (13) підприємств промислово-будівельної групи своєї родини, у січні отримав компенсації 20 150 грн за житло. До слова, Васильковський задекларував також найдорожчий хутряний одяг серед депутатів, шуба його дружини Олени марки RinDi коштує понад 1 млн гривень. 

З 24 лютого 2022 року по червень 2022 року одеський нардеп-мажоритарник від “Слуги народу” Ігор Васильковський, згідно з даними сайту ВРУ, був постійно відсутній, але під час одного голосування 3 травня картка “не голосувала” (була у слоті). На засіданні 21 квітня він був відсутній протягом 11 голосувань, а протягом 10 картка “не голосувала”. Нардеп також був відсутній 24 лютого під час голосування за введення воєнного стану. Рух ЧЕСНО звернувся до керівництва партії та фракції “Слуги народу”, щоб отримати коментар про регулярну відсутність нардепа Васильковського, але станом на день виходу матеріалу 31 травня 2022 року відповіді не отримали.

Станом на липень 2021 року, згідно з аналітикою Руху ЧЕСНО, Васильковський мав один з найнижчих показників (54%) голосування в унісон з фракцією "Слуги Народу". Нардеп не голосував майже за кожен другий законопроект, підтриманий монобільшістю.

Станом на січень 2020 рокузгідно аналітики Руху ЧЕСНО, Голова підкомітету з питань морського транспорту Комітету ВРУ з питань транспорту та інфраструктури, депутат від "Слуги народу" Ігор Васильковський пропустив 66,7% засідань комітету

Громадський Рух ЧЕСНО заявив, про ознаки непрозорого фінансування власної виборчої кампанії народним депутатом від партії "Слуга народу" Ігорем Васильковським. Він заплатив майже 803 тисячі гривень за свою виборчу кампанію на 139-му окрузі: 748 500 грн він заплатив сам, а ще 57 тисяч переказало ТОВ "Інтерактивна медіаплатформа", кінцевою бенефіціарною власницею якого є дружина кандидата Олена Васильковська. 

На виборах 2019 року, згідно аналітики Руху ЧЕСНО, кандидат здобув 25 738 голосів, тож у перерахунку до витрачених на агітацію коштів один голос обійшовся йому у 31 гривню. Це найбільш ціна за голос серед депутатів-мажоритарників Одещини.

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання по 139 округу (Одеська область) від партії “Слуга народу” як безпартійний. Член однойменної фракції. Член Комітету з питань транспорту та інфраструктури.

У 2019 році, ЗМІ виявили, що кандидат в народні депутати України від партії "Слуга народу" по 139 округу Ігор Васильківський має громадянство Болгарії

З 2015 року - член наглядової ради ТОВ “Промислово-будівельна група “Камбіо-інвест”, є також співвласником холдингу. У 2007-2013 роках обіймав посаду заступника голови ради директорів там само. Є засновником, керівником та бенефіціаром цілої низки підприємств.

З 2014 до 2015 року працював оперуповноваженим відділу оперативного супроводу адміністрування НДС оперативного управління Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників у м.Одесі Міжрегіонального головного управління Міністерства доходів. 

У 2007 році був оперуповноваженим оперативного відділення відділу податкової міліції ДПІ в Овідіопольському районі Одеської області та оперуповноваженим відділу по боротьбі з незаконним обігом підакцизних товарів та інших товарів оперативного відділу головного відділу податкової міліції Спеціалізованої ДПІ по роботі з великими платниками податків у м.Одесі.

З 2006 до 2007 року працював помічником слідчого відділення розслідування кримінальних справ слідчого відділу податкової міліції ДПІ в Одеській області.

З 2017 року - засновник благодійного фонду Ігоря Васильковського.

З 2014 року - співзасновник та власник одеського інтернет-порталу новин “Колокол”.

З 2013 року - засновник краудфандингової платформи “Na-Starte”.

Закінчив Національний університет державної податкової служби України за спеціальністю “правоохоронна діяльність” та юридичний факультет Національного університету “Одеська юридична академія”. Також здобув кваліфікацію менеджера зовнішньоекономічної діяльності у “Херсонському економічно-правовому інституті”.

Фігурант антикорупційних розслідувань.

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Слуга народу

Міжфракційні обʼєднання

Комітети

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — Жовтень 2022
    Комітет з питань транспорту та інфраструктури

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Ігор Васильковський профінансував свою виборчу кампанію коштами, які не зазначені у декларації

  • порушення вимог фінансового контролю порушення антикорупційного законодавства
У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Голосування у Верховній Раді 9

У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Промови у Верховній Раді 9

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу