Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Порошенко Марина

Порошенко Марина Анатоліївна

Рік народження: 1962

Опис політика

25 жовтня 2020 року обрана до Київради. Голова комісії Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики.

16 вересня 2020 року на з’їзді партії Європейська Солідарність було оголошено, що Марина Порошенко стане першим номером у списку партії на виборах до Київради.

Під час пандемії ковід навесні 2020 року вона брала участь в піар-акціях партії ЄС та складала продуктові набори для людей на карантині. Також Марина разом Фондом Порошенка передала апарати штучної вентиляції легень у Київську міську клінічну лікарню швидкої допомоги.

19 грудня 2018 року Марину Порошенко було призначено головою Українського культурного фонду, це бюджетна установа, що розподіляє кошти на культурні проекти. Щодо даного кадрового призначення журналісти провели розслідування. “Схеми” з’ясували, що була створена лише видимість прозорого конкурсу з обрання половини членів наглядової ради, які згодом одностайно висунули Порошенко на голову Українського культурного фонду. Діяльність першої леді на даній посаді було припинено 16 грудня 2019 року, вона вважає, що крок було ініційовано Офісом президента - Володимира Зеленського.

За час правління Порошенка Марина очолила раду Благодійного фонду Петра Порошенка.

12 листопада 2016 року Марина Порошенко отримала нагороду Всеукраїнської премії "Жінка ІІІ тисячоліття" в категорії "Знакова постать".

На позачергових президентських виборах 2014 року її чоловік Петро Порошенко був обраний п’ятим президентом України. Відповідно Марина Порошенко стала першою леді та активною учасницею суспільно-культурних заходів.

Працювала лікарем-кардіологом.

Закінчила Київський медичний інститут, за фахом лікар-кардіолог. Впродовж 2005 - 2007 років навчалась в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв за спеціальністю “Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво”, здобула кваліфікацію “мистецтвознавець-експерт”.

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 7, На громадських засадах
Верховна Рада 4, На громадських засадах

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу