Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Коваль Віталій

Коваль Віталій Станіславович

Рік народження: 1981

Опис політика

Голова Фонду держмайна (з 2023 року), голова Рівненської ОДА/ОВА (2019-2023), депутат Рівненської міськради 8-го скликання від "Слуги народу"

У 2023 році призначений на посаду голови Фонду держмайна (ФДМУ). Це рішення підтримали 279 народних депутатів.

З 24 лютого 2022 року - голова Рівненської ОВА.

У 2020 році був кандидатом у мери Рівного від "Слуги народу". Набрав у першому турі 13,52% голосів, посівши третє місце.

Того ж року був обраний депутатом Рівненської міської ради 8-го скликання від "Слуги народу" (№1 у списку, безпартійний). Член постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення.

Під час виборів журналісти фіксували сюжети з ознаками політичної агітації за партію "Слуга народу" та Віталія Коваля, які не були відповідно марковані. Журналісти виявили 21 такий сюжет на фейсбук-сторінці та ютуб-каналі місцевого телеканалу "Сфера ТВ".

У 2019 році призначений на посаду голови Рівненської ОДА.

У 2018 році обійняв посаду заступника голови ради Всеукраїнської дорожньої асоціації.

У 2016 році очолив громадську спілку "Рівненська обласна федерація греко-римської боротьби”.

У 2006-2019 очолював і був співзасновником підприємств в аграрній, транспортній та будівельній галузях: ТОВ "Атлант-транс", ТОВ "Інвесттрейдсервіс", ТОВ "РГС-Логістикгруп", ТОВ "ВВВ Монтаж" та ТОВ "Санако".

Журналісти Bihus.info встановили, що фірма "ВВВ Монтаж", що займається будівництвом доріг, за керівництва Коваля вигравала найбільші профільні тендери на Рівненщині. Журналісти пов’язували Коваля з тодішнім головою облради Олександром Данильчуком.

Після того, як Рівненську ОДА у 2019-му очолив сам Коваль, найбільші підряди на будівництво доріг на Рівненщині, за даними журналістів, отримували фірми, пов'язані з "ВВВ Монтаж". Власником фірми був помічник і радник Коваля Олексій Пустовіт.

У 2004-2006 роках працював у кредитному департаменті Укргазбанку. 

У 2003 році закінчив Тернопільську академію народного господарства за спеціальністю банківська справа (магістр). У 2017 році здобув ступінь MBA у Львівській бізнес-школі Українського католицького університету (УКУ).

Кандидат у майстри спорту з греко-римської боротьби. Очолює обласну федерацію греко-римської боротьби.

Член Національного олімпійського комітету України. Перший віцепрезидент Федерації греко-римської боротьби України. Віцепрезидент Асоціації спортивної боротьби України.

Одружений. Виховує двох доньок.

Народився 28 липня 1981 року у місті Березне Рівненської області.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу