Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Михайлова Аліна

Михайлова Аліна Артурівна

Рік народження: 1994

Опис політика

Депутатка Київради 9 скликання “Голосу”, волонтерка, парамедикиня та керівниця медичної служби “Ульф”.

У 2023 році у мережі розгорівся скандал, після того, як ексрегіонал Тарас Чорновіл назвав Михайлову “підолігархічною шмарою”. Згодом ЗМІ опублікували відео, на якому Чорновола облили зеленкою, закинули в смітник і назвали держзрадником прихильники медичної служби батальйону "Вовки Да Вінчі" через його вислови на адресу Михайлової.

У 2022 році після початку повномасштабної війни повернулася на фронт до свого підрозділу, мобілізувалась до ЗСУ. 

Окрім служби Михайлова займається адвокацією важливих для Києва та України питань. Вона виступила проти скандальної містобудівної "реформи" 5655, відстоювала декомунізацію та перейменування вулиць Києва, а також писала про необхідність зберегти Лису Гору, коли тривали обговорення щодо розташування військового меморіального кладовища.

У 2020 році обрана до Київради від партії "Голос" (№4 у списку). Член комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

За даними Руху ЧЕСНО станом на квітень 2021 року Михайлова мала найбільший рівень опозиційності в Київраді. Вона голосувала проти 130 рішень.

Завдяки своїй активності увійшла у двадцятку особистостей, що мають найбільший вплив на українську молодь (14-35 років) у соцмережах. У відповідному рейтингу системи моніторингу соціальних медіа SemanticForce вона посіла 15-ту позицію.

У 2019 році стала помічницею на громадських засадах депутата Верховної Ради 9 скликання Рустема Умєрова, який обрався від партії “Голос”.

З 2019 по 2020 рік працювала в Українській академії лідерства. 

З 2019 року здобувала другу вищу освіту в Київській школі економіки.

У 2018 році закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Політологія». Учасниця програми співробітництва молодих лідерів Open World між Україною та США.

У 2017 році створила та очолила медичну службу “Ульф”.

У 2016 році як доброволець пішла на фронт у фронтову медслужбу в Першій штурмовій роті “Правого сектору”.

У 2014 році була волонтеркою “Армії SOS”, доброволець-парамедик на фронті. Створила фронтову медслужбу в Першій штурмовій роті “Правого сектору”. Також брала учать у Революції гідності.

Була дівчиною загиблого у 2023 році під Бахмутом Героя України Дмитра Коцюбайла, відомого за позивним "Да Вінчі". 

Народилась 1 жовтня 1994 року у Дніпрі.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу