Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Левченко Аліна

Левченко Аліна Віталіївна

Рік народження: 1991

Опис політика

Ексрадниця Гендиректора ДП "Антонов", ексрадниця міністра інфраструктури й міністра соцполітики. Дружина нардепа Верховної Ради 9-го скликання від "Слуги народу" Богдана Торохтія.

З лютого 2023 рокурадниця генерального директора ДП "Антонов" з економічних, міжнародних питань та управління непрофільними активами. Стверджувала, що займалася аналізом документів ДП "Антонов", у тому числі документів філії "Антонов-Агро". 

У травні в "Укроборонпромі" заявили, що перевірять відповідність досвіду та компетенцій Левченко її посаді. Про це оголосили на наступний день після того, як було оприлюднено розслідування BIHUS.Info про неї та її чоловіка, нардепа Богдана Торохтія.

Журналісти виявили, що Торохтій під час повномасштабної війни їздив на відпочинок до Болгарії, а на ім’я Аліни Левченко родина за час повномасштабної війни встигла придбати три автівки - Mercedes-Benz G400 2020-го року, Mercedes-Benz EQS 580 2022 року і Range Rover. Раніше Bihus.info також виявили незадекларовані коштовності Левченко.  

Левченко у відповідь на розслідування заявила, що її статки дозволяють їй купувати автомобілі.

Після розголосу скандалу Левченко звільнили з посади радниці генерального директора ДП "Антонов" у червні 2023 року.

На початку 2022-го Левченко стала головою наглядової ради ДП "Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу", а також консультанткою комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики, куди у жовтні 2022-го перейшов і Богдан Торохтій. 

У лютому того ж року Левіченко здобула ступінь кандидатки економічних наук за спеціальністю "Економіка та управління підприємствами" у Сумському національному аграрному університеті, а також стала студенткою НАУ за спеціальністю “Менеджмент в органах публічного управління”. Її чоловік нардеп Богдан Торохтій – заступник голови наглядової ради НАУ. 

У 2021-му BIHUS.Info писали, що Торохтій не вніс у декларацію майно Левченко як своєї співмешканки (з 2021-го дружини), зокрема квартиру у столичному ЖК PecherSKY Luxury Apartments на Печерську і елітні авто.  

У 2020 році Левченко невдало балотувалась до Київської облради від партії УДАР Віталія Кличка (№14 у списку, безпартійна). Очолювала Обухівську районну організацію партії УДАР. На момент виборів працювала заступницею генерального директора ТОВ "Тріго-трейд".

До цього була помічницею екснардепа Сергія Капліна та радницею на громадських засадах ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна, а також як гендерна експертка співпрацювала з Міністерством соціальної політики. Засновниця і керівниця ГО "Всеукраїнське об’єднання захист прав матерів" і ГО "Українські люди".  

Працювала на підприємствах, пов’язаних з аграрною галуззю: New stream tehnica seruceces L.L.L.C (2011-2017), група компаній "Мольва-Ввіко" (2014-2015), Сlov Co, LTD (2017-2019), ТОВ "Тріго-Трейд" (2018-2019), ТОВ "Форус Олеум" групи компаній "Система" (2021).

У 2012-му відкрила бутик люксового одягу Addict у Києві, а з 2017-го року володіє студією дизайну інтер’єрів "АЛВ Дизайн".

Має вищу освіту. Закінчила МАУП за спеціальностями "Міжнародні відносини" та "Адміністративний менеджмент". 

Народилась 1 грудня 1991 року у Києві у родині футбольного тренера Віталія Левченка.  

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу