Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Копанчук Дмитро

Копанчук Дмитро Володимирович

Рік народження: 2000

Характеристики політика

  • Прогульництво

Опис політика

Депутат Рудківської міської ради 9 скликання від “Слуги народу”. Під час повномасштабної війни виїхав з України та склав мандат.

У 2023 році Копанчук написав заяву про складання депутатського мандата. Заява Копанчука була надіслана "Новою поштою", однак відправником був вказаний не він, а Артем Костюченко, помічник адвоката у Хмельницькому АО "Копанчук та партнери", співзасновником якого є батько депутата Володимир Копанчук.

У 2022 році ЗМІ з'ясували, що Копанчук виїхав з України, підставою став супровід його батька, 46-річного Володимира Копанчука з другою групою інвалідності. Супроводжував їх Володимир Федорчук - колишній бізнес-партнер матері депутата - нардепки від "Слуги народу" Олени Копанчук.

Згодом з'ясувалось, що Копанчук так і не повернувся до України, а його батько повернувся в країну вже без сина. Міську раду депутат, за даними ЗМІ, не відвідував з грудня 2022 року.

Попри чинну заборону виїзду за кордон для чоловіків призовного віку, перший рік повномасштабної війни Копанчук тричі виїжджав за кордон. Принаймні двічі – як водій-волонтер через систему "Шлях".

У 2020 році обраний депутатом Рудківської міської ради (Львівщина) від партії "Слуга Народу", хоча у своєму окрузі кандидат набрав 0 голосів. Це означає, що Дмитро Копанчук навіть не скористався можливістю проголосувати за себе. Він потрапив у раду завдяки високому місцю у єдиному списку партії (№ 2). 

На момент балотування вказував наявність вищої освіти, хоча наявність закінченої вищої освіти у 20 років ставилась рухом ЧЕСНО під сумнів.

На Дмитра Копанчука записана низка підприємств: ТОВ “Рашівка-Псел”, ТОВ "Гірнично-видобувна компанія "Подільські кар’єри", ПП “Проскурівенерго”, ТОВ “Обзор”, ТОВ “Ігуасу”, ТОВ “Вектор девелопер груп”, ТОВ “ВКП “Безпечний світ”, ТОВ “Зелений екосвіт”, АО “Копанчук і партнери”, ТОВ “Гідросвіт”, ТОВ “Славгідро”, ТОВ “КЕК”. 

У декларації народної депутатки і одночасно матері Дмитра - Олени Копанчук за 2019 рік зазначено, що низка підприємств передана Дмитру Копанчуку або Володимиру Копанчуку (чоловіку). 

Народився 16 жовтня 2000 року у Львові.

Балотування

Читайте на ЧЕСНО

Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив?

Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив?

36 законів очікують на підпис чи вето президента Володимира Зеленського. Один із них — ще з 2019 року, хоч Конституція передбачає на це лише 15 днів.&n...

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу