Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Курпіль Олександр Олександрович
Фото: Курпіль Олександр

Курпіль Олександр Олександрович

Рік народження: 1987

Фігурант Реєстру зрадників

  • ФАР
    Перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту. Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України

Опис політика

Депутат Охтирської районної ради (Сумська область)

Перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту. Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України

16 травня 2022 року депутату обрали запобіжний захід - тримання під вартою без визначення розміру застави до 8 червня 2022 року.

9 травня 2022 року депутату Охтирської районної ради від партії "Наш Край" повідомлено про підозру в державній зраді. Крім цього, його підозрюють у розповсюдженні матеріалів із закликами до зміни меж території України. За даними слідства, під час окупації Тростянецької громади депутат співпрацював з військовими збройних сил рф. Зокрема, забезпечував їх продуктами, надавав інформацію про оптимальні шляхи пересування, супроводжував як на власному автотранспорті, так і на їх військовій техніці.

Також, за інформацією обласної прокуратури, чоловік закликав місцеве населення Тростянецької громади до перемовин з військовими країни-агресора. У соцмережах депутат поширював матеріали, які відповідно до висновків спеціалістів, є закликами до зміни меж території України.

У 2020 році балотувався до Охтирської районної ради від партії "Наш край", обрано.

У 2015 році балотувався до Тростянецької міської ради від партії "Батьківщина", не обрано.

Освіта вища.

Народився 13 лютого 1987 року. Проживає у місті Тростянець Сумської області.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу