Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Іваночко Інна Василівна
Фото: Іваночко Інна

Іваночко Інна Василівна

Рік народження: 1966

Фігурантка Реєстру зрадників

  • ФАР
    Перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту​​​​​​​. Організація проросійських мітингів та поширення російської проаганди.

Опис політика

Колишня очільниця обласної організації "ОПЗЖ" (2018-2020 рр) та ГО "Український вибір – право народу" Віктора Медведчука. Голова ГО "Джерела допомоги".

Перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту. Організація проросійських мітингів та поширення російської пропаганди.

У 2023 році завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо держзради Іваночко Інни.

26 серпня 2022 року Львівською обласною прокуратурою та СБУ викрито на держзраді Іваночко Інну.

За даними слідства з 2015 року керувала низкою місцевих проросійських організацій, зокрема забороненою партією "ОПЗЖ" та громадською організацією "Український вибір – право народу". Ці організації влаштовували проплачені мітинги та поширювали російську пропаганду. Підривну діяльність Іваночко здійснювала з травня 2015 року по серпень 2022 року за фінансову винагороду росії. 

У 2019 році балотувалась до Верховної ради від ОПЗЖ, не обрано.

У 2018 році СБУ проводила обшуки в осіб, які сприяли антиукраїнським акціям. Зокрема обшук відбувся вдома в Іваночко. Під час обшуку вилучили “засоби зв’язку і ноутбук.

З 2018 року систематично брала участь в програмах на російських телеканалах у ролі "політичного експерта".

У своїх інтерв’ю поширювала пропагандистську,  інформацію про Україну щодо русофобії, фашизму, нацизму та радикального націоналізму, а також нібито розташованих на території України баз НАТО.

Організовувала науково-практичні конференції, вуличні акції з вимогами надання особливого економічного, культурного статусу Галичині та її від’єднання в окрему автономію.

У 2017 році як координаторка руху "Український вибір" судилася з Львівською міськрадою проти демонтажу комуністичного об'єкта.

Під час Революції гідності підтримувала "Антимайдан", відома своїми проросійськими поглядами, організовувала заходи з радянською символікою.

У 2014 році виконувала обов’язки голови Шевченківської районної організації Партії регіонів у місті Львові.

Фігурантка бази "Миротворець".

Народилася 24 травня 1966 року.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу