Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Жуков Андрій

Жуков Андрій Сергійович

Рік народження: 1989

Опис політика

Перший заступник мера Вознесенська, фігурант антикорупційних розслідувань.

У 2023 році СБУ затримала Андрія Жукова через розкрадання на закупівлях для ЗСУ. За даними розслідування Жуков залучив своїх підлеглих для виведення у тінь бюджетних коштів під час публічних закупівель оборонної продукції. Усього державі завдали збитки на майже 1 млн. грн.

У 2021 році Жуков та мер Вознесенська Євгеній Величко разом потрапили у ДТП. Автопригоду зафіксували місцеві журналісти, а Жуков та Величко намагались "домовитись" про те, щоб новину про ДТП не публікували.

Після того, як мером Вознесенська обрали Євгенія Величка у 2020 році, той призначив Андрія Жукова своїм першим заступником.

У 2020 році невдало балотувався до Вознесенської міської ради від партії "Слуга народу".

У 2017 році Андрій Жуков заснував та очолив компанію ПП "Сінергія",  згодом переписав компанію на дружину Ельвіру Жукову.

У 2015 році Жуков невдало обирався до Вознесенської міської ради від партії "Відродження".

Під час навчання до 2015 року працював як приватний підприємець, займався комп’ютерним обслуговуванням торговельних мереж та інших компаній.

У 2006 році вступив до Одеського державного економічного університету, спеціальність "банківська справа". Здобув другу вищу освіту в Миколаївському державному університеті за спеціальністю "бухгалтерський облік".

Народився 16 березня 1989 року у Вознесенську Миколаївської області. одружений, ж донька.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу