Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Шибаєв Олексій Михайлович
Фото: Шибаєв Олексій

Шибаєв Олексій Михайлович

Рік народження: 1972

Фігурант Реєстру зрадників

Опис політика

Ексзаступник сільського голови Новослобідської громади (Сумщина)

У 2023 році СБУ затримала та оголосила підозру Олексію Шибаєву в державній зраді.

Слідство встановило, що під час окупації частини Сумщини Шибаєв виїхав до росії через ворожий блокпост. У росії  він зустрівся зі своїм куратором з фсб, від якого отримав завдання щодо підривної діяльності.

Своє зникнення Олексій Шибаєв пояснював перебуванням у "полоні" в російських військових. Згодом він звільнився з посади заступника сільського голови та влаштувався до місцевої агрофірми. Він під виглядом робочих поїздок розвідував знаходження підрозділів сил Оборони та передавав їх фсб.

З 2020 року Олексій Шибаєв обіймав посаду заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Новослобідської сільської ради. У травні 2022 року завершив обіймати цю посаду.

У 2019 році Шибаєв балотувався до Путивльської міської ради від ОПЗЖ. Відповідно до його декларації був обраний депутатом до цієї ж ради. На той час він працював старшим інженером ТОВ "Агротрейд -виробництво".

У 2013 році Шибаєв звільнився з посади заступника голови Путивльської районної державної адміністрації. Тоді він не подав декларацію про майно, доходи, витрати за 2013 рік. Суд  визнав його винним у порушенні вимог фінансового контролю.

Освіта вища.

Народився 08.12.1972 року.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу