Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Васильчук Вадим

Васильчук Вадим Васильович

Рік народження: 1982

Опис політика

Депутат Київської міської ради 8 і 9 скликань, учасник Революції Гідності.

У 2022 році під час повномасштабного вторгнення приєднався до лав ТРО, пізніше службу він поєднував із депутатською діяльністю.

У 2020 році був обраний до Київської міської ради 9 скликання від партії “Голос”. Голова комісії з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту.

Згідно з декларацією за 2020 рік, дохід у звітному році отримував від підприємницької діяльності

У 2019 році невдало балотувався до Верховної ради від партії “Голос” в одномандатному виборчому окрузі № 214 (частина Дніпровського району міста Києва).

У 2018 році через скандал із виділенням землі родині однопартійця, 4-х депутатів виключили з партії “Самопоміч”. Васильчук та ще 17 депутатів Київради увійшли до депутатської групи “Київська команда”.

У тому ж році заснував і очолив громадську організацію “Я люблю Воскресенку”.

У тому ж році підтримував у Київраді створення Музею на Поштовій площі та проєкт рішення про розірвання інвестиційного договору із забудовником.

У 2015 році був обраний депутатом Київради 8 скликання від партії “Самопоміч”. Був членом постійної комісії з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту.

У 2014 році невдало балотувався до Верховної Ради 8 скликання від партії “Демальянс” як мажоритарник у 215 виборчому окрузі (Деснянський район Києва). У тому ж році був учасником Революції Гідності.

У 2012 році невдало балотувався до Верховної Ради 7 скликання як самовисуванець.

У 2008 році заснував і очолив ГО "Братство козацького бойового звичаю "Спас". Також Васильчук відомий як організатор кількох патріотичних акцій, зокрема "Ланцюга національної єдності".

З 2006 до 2007 року був помічником народної депутатки Верховної Ради 5 скликання від “Нашої України” Руслани Лижичко на платній основі.

З 2004 до 2008 року працював старшим викладачем кафедри фізкультури, спеціалізація: традиційне козацьке бойове мистецтво “Спас” у Київському національному університеті “Києво-Могилянська академія”

З 2004 до 2005 року був консультантом з історичних та етнографічних питань в компанії “Люксен” та Руслани Лижичко у проєкті “Дика енергія”. Був учасником Помаранчевої революції.

У 2008 році закінчив Національний університет "Києво-Могилянська академія". У 2010 році отримав диплом магістра за спеціальністю "історія".

Народився 6 листопада 1982 року у Києві.

Балотування

Фракції

  • Київська міська рада 8
  • Обʼєднання "Самопоміч"
  • Обʼєднання "Самопоміч"

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу