Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Шабунін Віталій

Шабунін Віталій Вікторович

Рік народження: 1984

Опис політика

Український громадський діяч у галузі боротьби з корупцією, голова правління громадської організації"Центру протидії корупції" (ЦПК). 

30 грудня 2020 року біля входу до квартири матері Віталія в Рівному поліціянти виявили саморобний вибуховий пристрій, що складався з двох гранат і чорної коробки. Наступного дня ще один вибуховий пристрій знайшли під дверима тещі Шабуніна у Києві, інформацію підтвердили в Нацполіції.

23 липня 2020 року в будинку Шабуніна сталася пожежа. Шабунін заявив, що його будинок в селі Гнідин під Києвом було підпалено й зазначив, що за два тижні до пожежі газова служба перевіряла в будинку лічильник. Поліція відкрила кримінальну справу за фактом підпалу.

Сам Шабунін та очолювана ним ГО "Центр протидії корупції" розцінила підпал як "посягання на його життя та членів його родини". Представництво ЄС в Україні висловило стурбованість пожежею в будинку Шабуніна і закликали до ефективного розслідування. Українське представництво Світового банку висловило стурбованість через пожежу та закликала владу розслідувати подію.

Пізніше, на відновлення будинку, Шабуніну пожертвували понад 1000 людей на суму більш як $42 тис. Експертиза підтвердила умисний підпал.

З червня 2015 року очолив Раду громадського контролю при Національному антикорупційному бюро.

2014 року на дострокових виборах до ВРУ балотувався за списками партії "Громадянська позиція" (№ 5 у виборчому списку). Виступав за впровадження системи електронного декларування.

З 2013 по 2017 року був підприємцем, основний вид діяльності - консультування з питань комерційної діяльності й керування (код 70.22).

У 2012 році доєднався до партії "ДемАльянс".

2012 року був одним із засновників "Центру протидії корупції" (ЦПК) та очолив його правління. 

2008 року переїхав до Києва, де приєднався до ГО "Опора", очолив молодіжну організацію "Всеукраїнська фундація регіональних ініціатив".

2006 року обраний депутатом міськради Рівного, під час каденції став помічником депутата ВРУ Віктора Матчука, а потім — Лесі Оробець

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 6, Невідомо
Верховна Рада 6, Невідомо
Верховна Рада 8, На громадських засадах

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу