Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Береза Олександр

Береза Олександр Дмитрович

Рік народження: 1982

Опис політика

Депутат Миколаївської міської ради 8 скликання, голова Центрального району Миколаєва.

Береза у 2020 році став фігурантом розслідування про договірні конкурси на ремонтах доріг, коли адміністрація Центрального району Миколаївської міської ради послідовно укладала договори з фірмами, власники яких мали спільне прізвище і були родичами.

У 2020 році на місцевих виборах Береза обрався до Миколаївської міської ради від партії "Пропозиція" (також називають “партією мерів”), при цьому продовжив працювати головою Центрального району Миколаєва.

У 2019 році з Берези за скаргою Держаудитслужби намагалась стягнути штраф через махінації з державними закупівлями на ремонт доріг, однак суд закрив адміністративну справу. 

У 2018 році Олександра Березу звинувачували у встановленні за державний кошт передвиборчих лавочок з написом "Сан Санич", на яких агітували за Олександра Жолобецького, помічником якого раніше працював Береза.

У 2017 році Береза був призначений на посаду голови адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради. У тому ж році тодішній мер міста Олександр Сєнкевич призначив Березу своїм радником.

У тому ж році захистив дисертацію у Національній академії державного управління при Президентові України.

У 2016 році був призначений головою адміністрації Інгульського району Миколаєва.

З 2014 до 2019 року був помічником нардепа Олександра Жолобецького, який обрався до ВР від БПП (нині – Європейська солідарність).

З 2010 до 2015 року працював у апараті РНБО на посадах державного експерта.

У 2004 році закінчив Київський національний університет будівництва і архітектури за спеціальністю "промислове і цивільне будівництво". У 2007 році отримав диплом "магістра зовнішньої політики" у Дипакадемії при МЗС України. У 2014 році закінчив Національну академію державного управління при Президентові України наук з державного управління.

Народився 12 листопада 1982 року у Миколаєві.

Балотування

Робота помічником для:

Верховна Рада 8, З поширенням дії Закону України «Про державну службу»

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу