Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Бобир Віталій Олексійович
Фото: Бобир Віталій

Бобир Віталій Олексійович

Рік народження: 1981

Фігурант Реєстру зрадників

Опис політика

Кандидат до Львівської обласної ради від партії “Наш край”.

У 2023 році СБУ оголосила Віталію Бобирю підозру в  пособництві рф, службовому підробленню, заволодінню чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах.

З 2022 по 2023 рік Бобир нелегально переправив до рф 45 автомобілів на загальну суму понад 3 млн євро. Для реалізації цієї схеми він купував преміальні транспортні засоби в українських автосалонах та оформлював їх на підконтрольні комерційні структури. За підробленими документами Бобир переправляв автомобілі транзитом через територію Євросоюзу до Білорусі, а звідти - до рф.

Серед замовників були представники топменеджменту кремлівського монополіста "Газпром" і пропагандистського телеканалу Russia Today. Також Бобир подав до Державної податкової служби України заяву на відшкодування ПДВ. Таким чином він заволодів бюджетними коштами на суму понад 1 млн грн.

У 2020 році Бобир  балотувався до Львівської обласної ради від партії “Наш край”, не обрано. На той час був директором ТзОВ Лісове господарство "Форест".

У 2013 році Бобир невдало балотувався до Львівської обласної ради на окрузі №34 (Кам’янка-Бузький район) від “Партії Регіонів”, був регіональним куратором “Молодих регіонів” на Львівщині.

Народився 16 квітня 1981 року у Львові.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу