Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Семенчев Ігор Григорович
Фото: Семенчев Ігор

Семенчев Ігор Григорович

Рік народження: 1958

Фігурант Реєстру зрадників

  • ФАР
    Перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту та добровільне зайняття посади в органах місцевого самоврядування.

Опис політика

Депутат Херсонської міської ради.

Перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту та добровільне зайняття посади в органах місцевого самоврядування.

9 вересня 2022 року Подільська окружна прокуратура міста Києва оголосила про підозру Ігорю Семенчеву. 

Йому інкримінують зайняття посади, пов'язаної з виконанням адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.

У червні цього року пішов на співпрацю з росіянами і став так званим "заступником голови воєнно-цивільної адміністрації м. Херсон".

До окупації керував КП "Гарантія", яке пізніше, вже після окупації, захопив і призначив туди свою людину. Семенчев змушує людей звільнятися і переходити на бік співпраці з окупантами. На його думку, "Гарантія" це найголовніше підприємство з питань благоустрою і наведення ладу у місті, тому перереєстрував його відповідно російського законодавства і набирає штат працівників. 

Має сина - Ігоря Семенчева-молодшого, який також співпрацює з окупаційною владою.

У 2020 році обраний депутатом до Херсонської міської ради від "Блоку Володимира Сальдо", був членом Політичної ради партії. Член постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, житлової політики, енергозбереження та благоустрою.

У грудні 2016 року на директора херсонського комунального підприємства "Гарантія" та депутата міської ради Херсона Ігоря Семенчева знову чекав судовий розгляд. Він притягувався до адміністративної відповідальності за статтею 41 "Порушення вимог законодавства про працю та охорону праці" Кодексу України про адміністративні правопорушення.

12 липня 2016 року Херсонська міська прокуратура склала протокол про скоєння депутатом міськради Ігорем Семенчевим-старшим адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією(порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). 

На сесії міської ради він проголосував за продовження оренди під будівлю торговельного центру. Цим він порушив вимогу ст. 28 Закону України "Про запобігання корупції", діючи в умовах реального конфлікту інтересів, оскільки він разом з іншими членами своєї сім'ї є засновниками акціонерного товариства "Сігма", яке володіє цією земельною ділянкою.

У 2015 році обраний депутатом до Херсонської міської ради від партії "Наш край". Член Постійної комісії з питань містобудування, архітектури, комунальної власності та регулювання земельних відносин.

У 2010 році обраний депутатом до Херсонської міської ради від партії "Вітчизна". Був головую місцевої організації партії "Вітчизна".

Був головою Херсонського міського громадського об'єднання "Єдність".

Фігурант бази "Миротворець". 

Народився 2 вересня 1958 року у м. Красногорівка, Донецька область.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу