Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Андріїв Василь

Андріїв Василь Іванович

Рік народження: 1963

Опис політика

Псевдонауковець, адвокат. У 2006-му невдало балотувався до Верховної Ради 5-го скликання.

У 2023 році стало відомо, що Андріїв подав підроблені дипломи про свої наукові ступені - кандидата і доктора юридичних наук – завдяки чому 13 років викладав у львівських університетах і регулярно отримував доплати за наукові звання. Про «професора», який побудував кар’єру на фальшивих дипломах і незаконно отримав близько 700 тис. грн, повідомляли в Нацполіції, проте не уточнювали його імені. «Наші гроші. Львів» встановили, що йдеться про 59-річного Василя Андріїва.   

У грудні 2022 Міністерство освіти й науки скасувало рішення про присвоєння Василю Андріїву звання професора через надання завідомо неправдивої інформації щодо власної наукової діяльності.

Влітку 2022 року поліція відкрила проти нього кримінальне провадження за статями про підроблення документів (ч.3 та ч.4 ст.358), а також шахрайство (ч.1 та ч. 3 ст.190), а за кілька місяців, у квітні 2023 року, йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю застави. У травні 2023-го справу передали до суду. За версією слідства, у 2009 році на той момент 45-річний львів’янин влаштувався викладачем в один з вишів області, надавши адміністрації підроблений диплом кандидата юридичних наук від Київського національного університету ім. Т. Шевченка, а через три роки, у 2012-му, він приніс ще й підробний диплом доктора юридичних наук – після чого отримав вчене звання професора та підвищення по службі. У 2016 він перейшов на роботу в інший львівський ВНЗ, де очолив одну з кафедр.

До 2022 року Василь Андріїв викладав у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій, де був доцентом і завідувачем кафедри права.

З 2012-го має адвокатське свідоцтво, видане Волинською обласною КДКА. Був адвокатом у багатьох кримінальних, адміністративних та цивільних справах в Україні, зокрема у Львівській, Івано-Франківській та Хмельницькій областях. На сайті адвокатського бюро у Кракові "Павел Вебер і співпрацівники", вказано, що Андріїв нібито є членом Міжнародного комітету захисту прав людини в Україні й був радником Львівського міського голови у справах економічної інтеграції, а також є професором факультету права та соціальних наук у польському Університеті Яна Кохановського і доктором в Івано-Франківському університеті права ім. короля Данила Галицького. 

У 2006 невдало балотувався у Верховну раду 5-го скликання від партії «Нова сила» під номером №203 (безпартійний). На той момент був гендиректором творчого центру "Ліріда" (Львів).

Має вищу освіту. У 1991 році закінчив юридичний факультет Київського державного університету імені Т.Г. Шевченка за спеціальністю «Правознавство» та здобув кваліфікацію юриста.

Народився у 1963 році.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу