Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Пушилін Денис Володимирович
Фото: Пушилін Денис

Пушилін Денис Володимирович

Рік народження: 1981

Фігурант Реєстру зрадників

Опис політика

Кандидат в народні депутати до Верховної Ради 7-го скликання від партії “Ми маємо мету”. Так званий “голова” “днр”.

У 2023 році суд визнав Дениса Пушиліна винним у колабораційній діяльності, посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України. Вирок передбачає 15 років ув’язнення.

Того ж року Денис Пушилін очолив список російської партії “єдина росія” на псевдовиборах, які проводились на окупованій території Донеччини. Також справу Пушиліна щодо підозри в колабораційній діяльності та посяганні на територіальну цілісність України передали до суду. Слідство встановило, що у 2022 році  він підписав із президентом рф так званий “договір”  про входження квазіреспубліки та нових окупованих територій Донецької області до складу російської федерації

Того ж року соратнику Пушиліна Олексію Ніконорову, СБУ повідомила підозру у державній зраді. Він був старшим оперуповноваженим Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва. У 2014 році Ніконоров самовільно залишив місце служби та незаконно перейшов на тимчасово окуповану частину Донецької області. Він входив до найближчого оточення Пушиліна та обіймав так звані  керівні “посади” в “апараті народної ради “днр”.

У 2022 році Пушилін отримав підозру в колабораційній діяльності та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. 

У 2021 році Указом Президента України на Пушиліна накладено безстрокові санкції РНБО.

У 2018 році Пушиліна призначили тимчасово “виконуючим обов’язків” голови “днр”.

Того ж року фігурант реєстру зрадників Юрій Бойко брав участь в  ефірі російського "Первого канала" разом із Денисом Пушиліним. Бойко висловив сподівання, що нова українська влада вибудує нові "відносини" із "самопроголошеними республіками". За інформацією “Радіо Свобода”, Денис Пушилін повністю підконтрольний та лояльний Кремлю.Через нього Росія може просувати будь-які рішення: як повне приєднання окупованої частини Донбасу до Росії, так і повна реінтеграція в Україну.

У 2015 році Пушилін знаходився на сайті ЦВК у списку партій (від “МММ”), які могли взяти участь у місцевих виборах 2015 року. Проте, участі не брав.

У 2014 році Денис Пушилін брав участь у захопленні та окупації обласної адміністрації в Донецьку. Він назвав себе “заступником” самопроголошеного “губернатора” Донеччини Павла Губарєва, якого на той час затримала СБУ. Він підтримував дії, які підривали територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України. Пушилін очолив донецький мітинг, де висунули вимоги про проведення псевдореферендуму. Того ж року на нього накладено санкції. Також Пушилін включений у санкційні списки: ЄС, Великої Британії, США, Канади, Швейцарії, Австралії, Японії та Нової Зеландії.

Того ж року  Пушилін став головою президії “верховної ради ДНР” — на той час це була найвища посада. Згодом він пішов у відставку за власним бажанням та став координатором та співголовою “суспільно-політичного руху” “Народний фронт Новоросії”.

Пушилін став депутатом так званої “Народної Ради Донецької Народної Республіки” від суспільно-політичного руху “Донецька республіка”. Згодом його обрали заступником голови “Народної Ради”. Указом Глави “ДНР” Олександра Захарченка Пушиліна призначили на посаду Постійного повноважного представника республіки на переговорах тристоронньої контактної групи у Мінську.

Після звільнення Слов'янська Пушилін заявив, що місті орудувала Нацгвардія та розстрілювала мирних городян, чим підтримував російську пропаганду.

У 2014 році повідомили підозру в діях, які спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та оголошено в розшук.

На Пушиліна намагались скоїти замах. Тоді застрелили його  помічника Максима Петрухіна. Після загибелі Захарченка, Пушилін заявив, що його вбивство “спрямоване на зрив Мінських домовленостей”.

З 2011 по 2013 рік Пушилін був учасником фінансової піраміди МММ Сергія Мавроді. Згодом він увійшов до складу політичної партії “МММ” (“Ми Маємо Мету”).

У 2013 році Пушилін невдало балотувався на повторних виборах до Верховної Ради від партії “Ми маємо мету” у виборчому окрузі №94 (Київська область). За нього віддали 0.08 % голосів. Також Денис Пушилін очолював цю партію.

З 2002 року працював у торговельній фірмі “Солодке життя”.

З 1999 по 2000 рік проходив службу в Національній гвардії України.

Пушилін завершив Донбаську національну академію будівництва та архітектури (факультет “Економіка підприємства”).

Народився 09.05.1981 року в Макіївці, Донецькій області.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу