Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Губарєв Павло Юрійович
Фото: Губарєв Павло

Губарєв Павло Юрійович

Рік народження: 1983

Фігурант Реєстру зрадників

  • ФАР
    Замах на суверенітет та територіальну цілісність України. Учасник нападу росії на Україну. Сприяв окупації Донецької області. Співпраця з терористичними організаціями днр.

Опис політика

Громадський діяч маріонеткової ДНР. В Україні визнаний терористом.

Замах на суверенітет та територіальну цілісність України. Учасник нападу росії на Україну. Сприяв окупації Донецької області. Співпраця з терористичними організаціями днр.

У 2022 році за його заявою уклав короткостроковий контракт із збройними силами рф як рядовий з метою участі "у визвольному поході на Україну".

У 2018 році подав документи до ЦВК з метою брати участь у виборах голови ДНР, але пізніше його було відсторонено від виборів за нібито недійсні підписи на його підтримку.

24 січня 2017 року СБУ розпочала спеціальне (заочне) розслідування відносно Павла Губарева, підозрюваного за статтями про публічні заклики до зміни і повалення конституційного ладу і захоплення державної влади, умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України, створення і управління терористичною організацією та організація масових заворушень.

З 28 січня 2016 року лідер днр Олександр Захарченко призначив Губарєва "виконувачем обов'язків голови адміністрації Ясинуватої".

Наприкінці 2015 року видав книгу під назвою "Факел Новороссии", в якій описують події 2014 року на Донбасі та модель подальшого розвитку так званої Новоросії в площині ідей "руського міра".

2 листопада 2014 року партії "Новоросія", лідером якої був Павло Губарєв, хотіли провести вибори у днр, але місцева "ЦВК" не дозволила.

З початку серпня 2014 року був проголошений "начальником штабу ополчення" та "комендантом" міста Антрацит. Був начальником мобілізаційного управління міністерства оборони днр.

До 12 травня 2014 року був головою "Народного ополчення Донбасу", до початку серпня 2014 року "народним губернатором" Донеччини".

6 березня 2014 року був затриманий спецпідрозділом СБУ "Альфа" у власній квартирі у Донецьку. Стосовно Губарєва СБУ відкрило кримінальне провадження за частиною 1 статті 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та статтею 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) Кримінального кодексу України. 7 травня 2014 року Павло Губарєв був звільнений з-під арешту разом з двома іншими затриманими колабораціоністами, яких обміняли на трьох полонених співробітників СБУ. Його було передано російській стороні.

5 березня російське видання "Лента.ру" опублікувало інтерв'ю з Губарєвим, в якому він пообіцяв організувати в Донецьку "Кримський сценарій", і виступив за приєднання Донецької області до Росії.

3 березня Губарєв виступив з вимогою затвердити його особу на пост голови Донецької ОДА та провести референдум про про відокремлення регіону від України.

1 березня 2014 року на проросійському мітингу на площі Леніна у Донецьку оголошений "народним губернатором" Донецької області. Прихильники Губарєва кілька разів захоплювали будівлю Донецької обласної адміністрації і встановлювали над нею російський прапор, а потім витіснялися звідти міліцією. 

28 лютого 2014 року виступив на сесії Донецької міської ради з ультиматумом до донецьких депутатів визнати нелегітимними Верховну Раду України, Кабінет Міністрів Арсенія Яценюка, Донецьку ОДА та її голову Андрія Шишацького.

У листопаді 2012 року був директором фірми з організації свят, зокрема надання послуг діда Мороза, за його словами, він сам також виступав в якості аніматора для дитячих свят.

З 2007 року був власником рекламної агенції "Patison" з офісами у Донецьку і Києві, серед клієнтів підприємства значаться зокрема ФК "Шахтар", Укртелеком, Фуршет, ProCredit Bank.

У 2007 році склав депутатський мандат, зіткнувшись з "фактами чиновницького свавілля".

У 2006 році був обраний депутатом Куйбишівської районної ради Донецька та очолив фракцію блоку Наталії Вітренко "Народна опозиція". Тоді ж очолював громадську організацію "Європейський вибір".

За його участі Куйбишевський район Донецька був проголошений "територією без НАТО", підтримавши наступ на "помаранчеву заразу".

Брав участі в акціях протесту проти НАТО у Феодосії 2006 року, як він казав "захищав Феодосію від НАТОвських окупантів".

Був членом російського праворадикального неофашистського руху "Російська національна єдність".

У 2009 закінчив факультет соціально-економічного управління Харківського інституту Національної академії державного управління

У 2007 закінчив факультет менеджменту Донецького національного технічного університету.

У 2005 році закінчив історичний факультет Донецького національного університету.

Народився 10 березня 1983 року у Сєвєродонецьку.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу