Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Шубін Сергій Петрович
Фото: Шубін Сергій

Шубін Сергій Петрович

Рік народження: 1957

Фігурант Реєстру зрадників

Опис політика

Ексдепутат, завідувач кафедри Миколаївського інституту права Національного університету “Одеська юридична академія”

У 2023 році суд визнав Сергія Шубіна винним у державній зраді, посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, пособництві державі-агресору, виправдовуванні збройної агресії рф проти України. Йому призначили 15 років ув'язнення.

Слідство встановило, що він збирав розвіддані про місця базування в регіоні підрозділів Збройних Сил України, СБУ та Національної поліції. Також він розробляв концепцію так званої "миколаївської народної республіки", яку  планували створити у разі захоплення регіону.

У липні 2022 року Сергію Шубіну оголосили підозру в державній зраді. Йому інкримінували розроблення концепції "Миколаївської народної республіки".

Матеріали публічної сторінки в соціальних мережах Шубіна, також були наповнені проросійською пропагандою. На аватарці Шубіна, розташована рамка зі словами, що “російська мова – його рідна”, згадки про “9 мая” та комуністичні символи.

У 2021 році Сергій Шубін під час спілкування зі студентами заявляв, що "ДНР" та "ЛНР" нібито не є визнаною терористичною організацією та називав у соцмережах українську мову “блювотою”. 

Того ж року Шубін зазначив, що георгіївська стрічка символізує героїзм, але в Україні її сприймають "неправильно".

У 2010 році був депутатом Миколаївської обласної ради від партії Наталії Вітренко ПСПУ. Діяльність цієї проросійської партії була заборонена у червні 2022 року. 

Завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Миколаївського інституту права Національного університету “Одеська юридична академія”, доктор наук.  

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу