20 мільйонів Палиці та благодійні фонди: “гречка” від волинських політиків в умовах пандемії

Фото: 20 мільйонів Палиці та благодійні фонди: “гречка” від волинських політиків в умовах пандемії

На Волині під час пандемії COVID-19 народні депутати, політичні партії та місцеві обранці громади гречкосіють і піаряться на коштах з обласного бюджету.

Продуктові набори й обладнання для лікарень від власних благодійних фондів – про все це звітують нардепи та місцеві депутати на своїх сторінках у Facebook. 

Рух ЧЕСНО проаналізував, хто з волинських політиків “засіває” область під час карантину.

Продуктові набори та медичне обладнання від фонду Палиці

Ще на початку карантину народний депутат від Луцька, фігурант антикорупційних розслідувань Ігор Палиця пообіцяв виділити на боротьбу з коронавірусом 20 млн грн. 

Благодійний фонд нардепа “Тільки разом” роздає лучанам продуктові набори як волонтерську допомогу під час пандемії коронавірусної хвороби. Також напередодні Великодня виборцям дарували паски та ковбасу.

Благодійний фонд працює в тандемі з Луцькою міською радою, а саме з тимчасовим оперативним центром з боротьби з COVID-19, і, крім продуктів, піариться на забезпеченні лікарень та медиків.

Як ідеться на сайті благодійного фонду, за його кошти було придбано ліки, медичні засоби для Волинської обласної клінічної лікарні та інших медзакладів. Та найбільше грошей фонд надав для облаштування корпусу обласної лікарні в Боголюбах, куди госпіталізують важкохворих на COVID-19. 

Народний депутат з партії “Слуга народу” Вячеслав Рубльов піарився на коштах з обласного бюджету та благодійного фонду Палиці “Тільки разом”, доставляючи необхідні медикаменти, засоби захисту для медиків до лікарні на його 20-му окрузі.

Про підтримку фондом Палиці лікарів у боротьбі з пандемією повідомляє на своїй сторінці у Facebook народна депутатка, фігурантка антикорупційних розслідувань Ірина Констанкевич (23-й округ).

Для районних лікарень 23 округу за кошти обласного бюджету та кошти Фонду Ігоря Палиці централізовано придбано та передано з Волинської обласної клінічної лікарні засобів захисту, ліків, товарів медичного призначення на майже 610 тисяч гривень”, – йдеться в дописі.

До речі, за підтримки фонду Ігор Палиця, Ірина Констанкевич та Вячеслав Рубльов, ще будучи депутатом Волинської обласної ради від УКРОПу, неодноразово вдавалися до гречкосійства. 

Читайте також: Хроніки боротьби з коронавірусом: як долає наслідки Волинь

Як нардепи Гузь та Івахів “засівають” округи 

Народний депутат Ігор Гузь передав засоби захисту багаторазового використання для медиків амбулаторії Володимир-Волинського району від свого благодійного фонду “Прибужжя”.

Нардеп, фігурант антикорупційних розслідувань Степан Івахів також є гречкосієм. Зокрема, від його фонду “Патріоти Волині” до лікарні 21-го округу було передано захисні костюми для медиків, пульсоксиметри, медичне обладнання.

Нагадаємо, фонд Івахіва “Патріоти Волині” вже не вперше “засіває” округ. Зокрема, до Дня Святого Миколая для дітей підготували 21 тисячу подарунків. Раніше Рух ЧЕСНО повідомляв, що під час виборчої кампанії до парламенту 2019 року Степан Івахів “засівав” округ з допомогою свого благодійного фонду.

“Гречка” від фонду Порошенка

Піаряться на боротьбі з пандемією та гречкосіють і політичні партії. Зокрема, волинська “Солідарність” також надає лікарням засоби захисту, зокрема за підтримки фонду Порошенка. До області навіть приїхав народний депутат від “Європейської солідарності” Андрій Парубій.

Фонд Порошенка передає засоби індивідуального захисту медичним закладам, які приймають хворих на коронавірус. У Волинській області допомога була розподілена між лікарнями, які визначені опорними для прийому пацієнтів із COVID-19”, – йдеться в дописі на сторінці у Facebook.

А депутати Луцької міської ради від ВО “Свобода” Андрій Білан і Микола Романюк організовували дезінфекцію під’їздів в умовах карантину.

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО писав, як у Дніпрі в умовах карантину політики роздавали продуктові набори, маски та десятки тисяч пасок на Великдень. 

Цей матеріал підготовано за підтримки Фонду з прав людини Посольства Королівства Нідерландів в Україні.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]