У Конотопі перемагає “свободівець” Семеніхін

Фото: У Конотопі перемагає “свободівець” Семеніхін

Станом на 7:40 всі дільниці, окрім однієї, яка уточнює протоколи, вже здали свої документи до ТВК. За підрахунками ТВК перемагає представник “Свободи” Артем Семеніхін, який вже заявив про свою перемогу на виборах.

Явка у день голосування, як повідомляв Рух ЧЕСНО, склала 30,8 % (18 516). Таку інформацію Рух ЧЕСНО отримав у ТВК міста Конотоп.

Таким чином після перемоги Артема Семеніхіна у “Свободи” загалом 19 мерів і ця партія посідає дев’яте місце за кількістю обраних мерів.

“Свободівця” Артема Семеніхіна вже обирали мером у 2015 році. Але він не мав підтримки більшості депутатського корпусу і його усували з посади двома третинами голосів. Семеніхін поновлювався на посаді після рішення суду. Наразі “Свобода” має в раді 11 з 38 мандатів. Варто зауважити, що “Свобода” посилила свої позиції в раді Конотопа, бо раніше у партії було лише 8 представників із 36.

У ОПЗЖ наразі в раді 8 депутатів, у “Слуг народу” - 6, у “За майбутнє” - 5 і по 4 депутати є у ЄС і “Батьківщини”.  

На виборах 25 жовтня 2020 року Семеніхін отримав друге місце. Він програв своєму опоненту Олександру Луговому (самовисуванець, набрав 37%). Але той так і не встиг отримати мандат мера міста Конотоп. Пішов з життя через коронавірус. Рада розпочала свою роботу із засідання президії, а вибори мера призначили повторно на 24 січня 2021 року.

Під час виборів 24 січня Рух ЧЕСНО фіксував наявність агітаційних плакатів у місті.

При чому це були агітаційні плакати різних кандидатів.

Поліція зафіксувала низку порушень, зокрема один з виборців подер на дільниці бюлетень.

У місті, де обраний громадою мер помер від коронавірусу, термометри були не на всіх дільницях. При цьому на цих же дільницях були кабінки для виборців із підвищеною температурою.

Семеніхін наразі посідає перше місце і відрив від другого місця складає близько 1000 голосів.

Нагадаємо, 17 січня відбулися вибори у 3 містах - Броварах, Борисполі та Новгород-Сіверську. У Борисполі та Новгород-Сіверську вибори, як і в Конотопі, відбувалися через те, що ті, хто переміг восени помер через коронавірус.

Читати також: Вибори 17 січня. Як змінилася ситуація на Київщині

У Броварах обирали повторно і мера і депутатів, бо результати виборів, які відбулися 25 жовтня, були оскаржені в суді. Бюлетені мали номери і на талонах,  і на самому бюлетені, що дозволяло встановити, хто з виборців, як голосував.

Згідно з результатами виборів 17 січня, у Борисполі переміг кандидат від ЄС, у Броварах представник  “Команда Ігоря Сапожка - “Єдність” , а в Новгород-Сіверську перемогла кандидатка від “Рідного дому”.

Також ЧЕСНО проаналізував, які зміни потрібно внести у Виборчий кодекс, з огляду на аналіз даних, який підготували аналітики Руху.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]