Дерибан землі онкодиспансеру і заява від фейкової пресслужби про 5000 доларів за голос у Вінницькій облраді

Фото: Дерибан землі онкодиспансеру і заява від фейкової пресслужби про 5000 доларів за голос у Вінницькій облраді

Землі центру онкології можуть піти під дерибан. У порядку денному Вінницької облради є питання про поділ земельної ділянки комунального підприємства “Подільський регіональний центр онкології” на дві частини. Загальний розмір обох ділянок — 4,13 га. Землю планують виділити під будівництво медичного закладу за зверненням фірми, яка пов’язана з родиною головного лікаря онкодиспансеру Володимира Шамрая та родиною депутатів Ткачуків — Станіславенків. Остання династія відома тим, що фігурувала у дерибані Вишенського озера.

Проти дерибану виступили представники вінницького Автомайдану, депутат облради минулого скликання Андрій Вигонюк (“Свобода”) та народна депутатка Олександра Устінова (“Голос”).

Устінова у коментарях ЗМІ наголосила, що таке рішення є класичним прикладом феодалізму, який процвітає у системі охорони здоров’я:

Користуючись своєю посадою, головний лікар онкодиспансеру Володимир Шамрай створив цілу систему приватних закладів, оформлених на його дружину (“Витамедлайф” та “Медіхелп” — прим. ЧЕСНО), на території лікарні. Таким чином, замість того, щоб розвивати комунальну лікарню, розвивається приватний бізнес головного лікаря та його дружини…”

“Декількох закладів на території лікарні мало — тепер обласну раду просять виділити ще 45 соток, знову під приватний медичний центр. Нам таку ініціативу намагаються продати у вигляді нібито державно-приватного партнерства, але в реальності побудова центру — черговий спосіб заробітку для наближених до влади людей. Заробітку на життях вінничан”, — зауважує депутатка.

У тому ж номері “33 каналу” опублікована заява, підписана пресслужбою Вінницької обласної ради. У ній йдеться, що, за інформацією одного депутата (прізвище не називається), хтось роздає по п’ять тисяч доларів, щоб політики не голосували за дерибан землі: 

 

“Для того, щоб зупинити будівництво, ділки задіють усі можливі засоби — десятки тисяч доларів витрачаються на розміщення “чорного” піару… За інформацією одного з депутатів, пропонують п’ять тисяч доларів, щоб депутат не прийшов на засідання сесії або не голосував за рішення”.

https://lh6.googleusercontent.com/qd2p-lG4AYCxbpcTiVB9_DH_noufQJDevFJ0Fth8MlGpCvS2x2RvTOtZfizfxMw8Bo_7OzFSAPeJK17NG42dgSNsBl8XQjT_jRY22uADG2kE5ngsMSTVZxn1bFT4gyZxzEUhGuLM

У цій же публікації йдеться про те, що у газеті надрукують поіменний список тих, хто не голосував за дерибан. 

Рух ЧЕСНО додзвонився до пресслужби облради, аби з’ясувати, хто ж цей анонімний депутат і чому він не звертається до правоохоронних органів. У відомстві пояснили, що до публікації в газеті “33 канал” відношення не мають, і у них працює не Ірина Гук, а Ірина Жук. Саме з нею нам і вдалося поспілкуватися телефоном.

 

https://lh5.googleusercontent.com/7fpWeCLzNwKs4DzS5bZfNktAMeKXDjO5Fhn28DQ1iOYTNrNw2yr4IAPAqXlfw3n30ohICP2mkIBTOYbWtURtWpUnAnvD9KPfkKVvleSbiHL-RbEvDIJsX7mvwvIuAYvaHT8ciHxh

 

До того, як з’явився коментар пресслужби облради, був опублікований пост журналістки та співвласниці газети Тетяни Редько. Тут вона говорить, що редакція подала різні точки зору на проблему і є офіційна позиція пресслужби.

 

https://lh3.googleusercontent.com/MdPVkR8hsdZ-C706iwR9YgzrGONmSvuWQVDnONDZghFqHHAqMBGHTva0uAIRZEvuynRfsjcFmcCH63NWu5yG3Usd94oYnk4_GfNKIWRdcECjM4vWwbY4Ce13U5pfMJDU2Rh5FN1j

Таким чином, редакція переконана, що це офіційна позиція від управління пресслужби облради. Руху ЧЕСНО Редько наголосила, що позиція редакції щодо того, що позиція, яка є в пості залашається незмінною.

Оскільки у публікації є коментарі політиків, Рух ЧЕСНО з’ясовує, кому вони давали коментарі.

На підтримку будівництва у статті, яку видали від імені пресслужби, виступив депутат від партії “Українська стратегія Гройсмана” Андрій Ковальов. Він відомий тим, що під час депутатства в обласній раді  голосував за дерибан 10 га вінницького лісу. Керівництво партії “Самопоміч” навіть ініціювало  перевірку депутата на детекторі брехні. І детектор з ймовірністю 98% показав, що депутат збрехав своїм однопартійцям.

Також на підтримку нового дерибану виступив ще один депутат партії Гройсмана — Сергій Якубовський. Комунальний заклад для людей літнього віку, яким він керує, кілька днів тому перевірила комісія уповноваженого з прав людини у Вінницькій області і виявила низку порушень у харчуванні мешканців пансіонату.

 

За останній час підопічні… не отримували молочну продукцію, масло, сир, рибу; призначене медичне лікування не виконувалося”, — йдеться у повідомленні уповноваженої Наталі Гурковської.

Історія земельного дерибану

У 2019 році керівник онкодиспансеру Володимир Шамрай уже  звертався до облради з проханням виділити 30 соток землі лікарні для побудови приватного медичного центру фірмі “Медіхелс”, але тоді голосів не вистачило і рішення не прийняли.

https://lh4.googleusercontent.com/a11tb2Ms2DoR5448G3DUKm1G7CmTW8zsmKjJariMy--XWnY_JS9nmFx9nb9Sw_KsgS1PWpUv2JRFIwtK7-jjl4M5jqO1FQBGOcbdtSTy0LdExkEDl04vBkzYc3pSytBBCi2F-KZC

Також будівництво приватного медичного центру на території лікарні гаряче відстоювала депутатка облради Людмила Станіславенко. І, як виявилось, недарма. Адже засновники фірми “Медіхелс” пов’язані як і з її родиною, так і з родиною Володимира Шамрая.

До речі, під час розгляду питання про виділення землі приватному медичному центру на сесійному засіданні Вінницької обласної ради минулого разу депутатка Людмила Станіславенко погрожувала депутатам: якщо вони не проголосують за це рішення, то вона особисто буде відслідковувати, щоб їхнім онкохворим рідним не допомогли.

Тепер склад облради змінився — більшість належить партії “Українська стратегія Гройсмана”, і питання про розподіл землі винесли поновно.

Слід Шамраїв

Засновниками фірми “Медіхелс”, відповідно до даних аналітичної системи YouСontrol, є Галина Чернишева, Альона Барчишена та Володимир Панасюк.

https://lh4.googleusercontent.com/lyatrUtR4uENYvfki6nGQchEmkl9nGpCmy0Qdx2yFb0P2L0nc7ZTR_tWvdBOjJy9HuwgzIb74LCSZ2iAVmY0kzxgkzFOeR0PoFMrze9vnKde3MvqSYqm1-N09H9OlLy-qKa_3kbl

Галина Чернишева була співзасновницею ще однієї  фірми зі схожою назвою — “Медіхелп”, але у 2017 році поступилася своєю часткою розміром 1,2 млн дружині головлікаря онкодиспансеру Олені Шамрай.

Фірма “Медіхелп” від самого свого заснування була зареєстрована у  будинку, який належить фірмі родини головного лікаря Володимира Шамрая. Будівля розташована у Вінниці по вулиці Хмельницьке шосе, 96г і має спільну адресу з Вінницької міською лікарнею № 1.  Понад три чверті (77%) будівлі, в якій за документами розміщені аптека, амбулаторія та реабілітаційний центр площею 447 кв. м, ще з 2015 року зареєстровані на  фірму “Витамедлайф”, власницею та керівницею якої є дружина Володимира Шамрая.

https://lh6.googleusercontent.com/VV_-F4HaNyT4YpWqTjNFyI8kify70Wg-hU2loJMPy5fnzN5rf5zvKj4U2DwE7v5aYijvWSXZDunO9X-M4uL_GRMSferGxJEdNA6T_t_DOL-H0jdkrG0RX6VDaolJG7QJsool778v

У декларації за 2019 рік Володимир Шамрай вказав, що фірма дружини повернула йому 6,7 млн фінансової допомоги.

 

https://lh4.googleusercontent.com/fhi2Vz2aVoAUOpmDwT9eKzJbGYMtEcbMao_dlesZ67I29CpLyzkTUj-2iDjiPv23Yo9DvWOr2IcQsWt1ciR8Qj-VDZOCV96YGXlpKNKRj2tTQJnmE_syw448oed_eFUO_VIHxxMX

Цікаво, що основним місцем роботи Олени Шамрай, крім того, що вона є ФОП і за сумісництвом директоркою “Витамедлайф”, вказано лікарню, в якій головним лікарем є її чоловік.

https://lh6.googleusercontent.com/0siuxhCjJJ8ZDprSfZDs3Vfktq2S75_iiDVH2XHDsunS_BCUgn3T5IGUf7EZXcXlrLCxLPEUz2A2dzTbVXyoW6yViPH7wl1YSwbI3NysalcB_-qjxqeXjxbRQfyJr8MdTdLCFC_7

Слід Станіславенків — Ткачуків

Ще однієї засновницею фірми “Медіхелс” є Альона Барчишена. Тут все дуже просто і зрозуміло. Жінка є керівницею фірми, яка належить родині Ткачуків, засновницею громадської організації “Рада Вінниччини”, де керівницею є Людмила Станіславенко, та керівницею партійного осередку УДАРу, який теж пов’язаний із Ткачуками.

https://lh6.googleusercontent.com/jWOLQMBr9aWIRVtfEhm0g5KS-6KQ5SJO7yG2DIc1DDaWWVNwLZ5a9zfxBK0gmAbVWP4nwn8bRcPJk4O7Wh89TMtAwCF85Niw_pf9EkSBZyiQdQdjgeTQqBfVN5rY8dAcwqgLGIGA

Зокрема, відповідно до інформації аналітичної системи YouControl, фірмою “АЯГіК” володіють депутати, брати Ігор та Геннадій Ткачуки,  дружина Ігоря Ткачука Людмила Станіславенко та його донька Маргарита.

https://lh5.googleusercontent.com/rrpeX3E3X9kB4nowKbMWmPM0NzbA9pZ76ktJ7n2t-5kg3UfskOe1_F4XkW5p5DbIfOOZBM8_cyxK5nPljac1g9KQClWSbIoKGHFpupYMBcaBtgjot_rUvhies7bX_JSriv2cNVld

Саме родина Ткачуків — Станіславенків напряму причетна до дерибану Вишенського озера, а на дітей Ткачуків оформлена заплава річки Вишні.

Також родина Ткачуків пов’язана з фірмою, яка намагалась забудувати Замкову гору та проштовхувала на сесії дерибан 10 га вінницького лісу.

На місцевих виборах минулого року партія “Українська стратегія Гройсмана” отримала 39 депутатських мандатів з 84 у Вінницькій обласній раді. По 11 мандатів — у “Батьківщини” та партії “Європейська солідарність”, всього вісім депутатів у раді від “Слуги народу”, по сім мандатів — у ОПЗЖ та партії “За майбутнє”.

 

https://lh5.googleusercontent.com/WURssFR72y5lZnX6sZWhyRRdXJKLhnmf7xXYR77JytgrwoA0_FIivDJoH1OiP-N2762sOFK5AYhZSF0TqIXw9rl-xA0mQZSkDX-Qf6nYWZUA7yRrhG3JCmq5690FJ9DeuVtYaOCqЧитайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал “ЧЕСНО”

https://lh3.googleusercontent.com/4lw8CSGGrFtR29Q76Pb1sG7HmQgZHQl-If2YsgNHr9boW9-Kzzp3upv6I-eVFgCMOrH0EUl6gP9E5a9ya-TRsbjN5XnKsA9qwE5wNZanNBFnJix78inItk0OlOiODU3wvmTs7I7xПриєднуйтесь до нашої сторінки у Facebook!


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]