Як змінити голову Київської облради: “слуги народу” підтримали ЄС та “За майбутнє”

Фото: Як змінити голову Київської облради: “слуги народу” підтримали ЄС та “За майбутнє”

19 квітня у Київській облраді знову людно — попри те, що сесію перенесли з 19 квітня на 5 травня через нібито карантинні обмеження.

Фракції “За майбутнє”, “Європейської солідарності” та “Слуги народу” зібралися для підписання та реєстрації звернення до облради з вимогою скликати позачергову сесію. Так депутатський корпус хоче змінити чинного голову.

 

Під заявою підписалися не лише депутати ЄС та “За майбутнє”, які утворили так звану опозицію в раді, а й 18 із 22 “слуг народу”.

Примітно, що голова Олександр Скляров, якого депутатська більшість намагається зняти, — представник “Слуги народу”. Саме його кандидатуру з контролем таємного голосування проштовхував нардеп Олександр Дубінський. Скляров переміг із мінімальним відривом у кілька голосів. Але ця перемога не змогла забезпечити роботу депутатського корпусу. Більшість політиків саботували сесії після такого голосування і не приходили, а Скляров, розуміючи, що його можуть відсторонити, вже кілька разів переносив сесію.

“Це не може продовжуватись вічно. При цьому я знаю, що відбувається в області, знаю, що внаслідок бездіяльності КОР не відбувається фінансування важливих напрямків, від цього потерпають мешканці Київщини. А все тому, що Скляров із заступниками не можуть нормально організувати роботу. Це фаховий непрофесіоналізм, який межує зі злочинною бездіяльністю”, — коментує руху ЧЕСНО голова фракції “За майбутнє” Ярослав Москаленко, який був опонентом Склярова під час таємного голосування і теж претендував на крісло голови облради.

19 квітня депутати від самого ранку зібралися у кулуарах ради і хотіли власноруч вручити свою письмову пропозицію скликати сесію. Та протягом двох годин голова ради Олександр Скляров до них не виходив.

Щоб не втрачати часу, фракційці ЄС та “За майбутнє” ще раз написали заяви з побажаннями включити їх до постійних комісій ради. Цього разу вже власноруч та під відеозапис. Раніше їхні заяви не реєстрували та не виносили на сесію, аргументуючи тим, що вони буцімто друковані і підписані зовсім не депутатами.

Нагадаємо, що 16 квітня дві опозиційні фракції Київської облради — ЄС та “За майбутнє” — подали звернення з вимогою включити до порядку денного майбутньої сесії питання звільнення голови Київської облради (КОР) та його заступників. Сесію голова Олександр Скляров переніс на 5 травня і каже, що це через карантин, хоча 8 квітня, коли призначали сесію і вона не відбулася (Скляров навіть не вийшов до присутніх депутатів у сесійну залу), у Києві теж був локдаун, і це не стало на заваді призначенню сесії.

Тоді представники фракції “Слуги народу” не долучилися до підписання пропозиції включити до порядку денного питання зняття керівництва КОР, але наразі ситуація змінилася. 

Примітно і те, що в кулуарах облради на дошці оголошень, де мають розміщувати плани роботи КОР, не міститься жодної інформації.

Фото: прес-служба фракції “За майбутнє” КОР

Комірки, де б мали бути плани, абсолютно порожні. Лишається незрозумілим, чим же буде займатися рада у проміжках між скликанням та перенесенням сесійних засідань.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]