Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Скляров Олександр

Скляров Олександр Іванович

Рік народження: 1957

Опис політика

У листопаді 2020 року Склярова було обрано головою Київської облради. Однак голову вдалось обрати не з першого разу. Так попереднньо Скляров набрав 38 голосів, а його опонент Ярослав Москаленко ("За Майбутнє") набрав 42 голоси. Для прийняття рішення "за" мало проголосувати не менше 43 депутатів. Тож голову обирали повторно 27 листопада. Лічильна комісія прийняла рішення про виготовлення не одного бюлетеня, в якому в алфавітному порядку, вказані прізвища усіх кандидатів, як це було раніше, а двох - один “За” або “Проти” Склярова і аналогічний для Москаленка. Спочатку усі мали проголосувати за кандидата від “Слуги народу”, у разі ж, якщо його не буде обрано, то депутатам роздадуть бюлетені із прізвищем представника “За майбутнє”. Зауважимо, що за алфавітним порядком прізвище Москаленка мало б голосуватися раніше за Склярова. Також мав місце факт того, що депутатів для голосування викликали не за алфавітом, а пофракційно, щоб чіткіше контролювати голосування фракцій, яке мало б бути таємним. На повторному голосуванні за Склярова віддало голоси 44 депутати і його було обрано головою. У результаті таких дій фракції ЄС та "За майбутнє" покинули залу ради та заявили про наміри звернення до суду.

На місцевих виборах 2020 обраний депутатом Київської облради від "Слуги народу" (№2 у списку партії).

Навесні 2020 року Рух ЧЕСНО зафіксував, що, попри виділення облрадою коштів, “антиковідні” закупівлі не були здійснені вчасно.

У січні 2020 року призначений на посаду першого заступника голови Київської ОДА.

У 2018 році Скляров підписав довіреність на відчуження частки ТОВ “Прінум” на ім’я колишнього нардепа від БЮТ Віталія Чудновського, який свого часу охороняв Юлію Тимошенко.

З 2014 року працював членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

У березні 2014 року, коли територію Кримського півострова вже окупували війська Російської Федерації, Скляров став власником ділянки в смт. Сімеїз, що поблизу Ялти. 

З 2010 до 2013 року працював у ПАТ "Фондова біржа  ПФТС", де обіймав посади голови ради директорів, голови правління та радника секретаря наглядової ради.

З 2005 по 2007 рік – член Національної комісії з питань регулювання зв’язку України.

3 1999 до 2004 року працював заступником генерального директора СП "Український Мобільний Зв’язок".

З 1995 року обіймав посаду виконавчого директора Української аграрної біржі. Згодом — заступника голови правління АКБ "Київ-Приват".

У 1992 році працював у Республіканському акціонерному комерційному агропромисловому банку "Україна" (від провідного економіста відділу валютних ресурсів до заступника голови правління банку).

У 1990-91 роках працював вченим секретарем секції економіки Південного відділення Всесоюзної академії сільськогосподарських наук і вченим секретарем відділення економіки Української академії аграрних наук.

У 1979 році здобув вищу освіту, закінчивши Ворошиловградський сільськогосподарський інститут. У 1987 отримав ступінь кандидата економічних наук. 

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу