Хто з нардепів утримався на комітеті за відставку Шкарлета?

Фото: Хто з нардепів утримався на комітеті за відставку Шкарлета?

Під час голосування на Комітеті з питань освіти ВРУ про відставку міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, єдиним з 11 присутніх на засіданні нардепів, що "утримався", був нардеп-мажоритарник від "Слуги народу" Валерій Колюх (округ №92, Київщина). 

Про це стало відомо Руху ЧЕСНО із відео трансляції засідання Освітнього комітету, яке відбулось 20 березня, в рамках моніторингу прозорості комітетів ВРУ #ЧЕСНОкомітети.

На засіданні у понеділок члени освітнього комітету розглянули лише одне питання — відставку Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. Нагадаємо, його на цю посаду було призначено завдяки кнопкодавству. Це було скандальне призначення урядовця, оскільки його звинувачували у плагіаті. Його заява про відставку супроводжувался відповідними мемами.

За результатами голосування, комітет рекомендував Раді прийняти відставку Шкарлета, а доповідачем на пленарному засіданні із зазначеного питання визначити голову підкомітету з питань вищої освіти від "Слуги народу" Юлію Гришину.

Зазначимо, що Валерій Колюх є професором за сумісництвом кафедри політичних наук КНУ ім. Тараса Шевченка. 

До обрання нардепом Колюх був помічником-консультантом трьох нардепів-регіоналів. Зокрема він працював помічником зрадника Володимира Сівковича у ВРУ 4-го скликання, який за даними британської розвідки, мав стати одним із членів "маріонеткового уряду", який готувала росія після нападу на Україну. Крім того, у 5-му та 6-му скликаннях Сівкович приєднався до Партії регіонів, а Колюх працював помічником на зарплаті.

Читайте також: Нардеп Гудзенко, Зе!кандидат – помічник утікача Онищенка – 92-й округ

Також у парламенті 6-го скликання встигав допомагати на громадських засадах ще одному регіоналу-прогульнику Володимиру Олійнику. Й апогеєм його кар'єри помічника нардепа стала оплачувана посада в екс-регіонала, одіозного депутата-втікача ВРУ 6-го та 7-го скликань, прогульника та фігуранта 14-ти антикорупційних розслідувань Олександра Онищенка.

Моніторинг роботи комітетів здійснюється за підтримки Фонду "Відродження".


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]