Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Сівкович Володимир Леонідович
Фото: Сівкович Володимир

Сівкович Володимир Леонідович

Рік народження: 1960

Фігурант Реєстру зрадників

Опис політика

Ексзаступник секретаря РНБО

У 2024 році Володимиру Сівковичу повідомили підозру в держааній зраді. Слідство встановило, що він був причетний у 2014 році за організацію побиття студентів на Майдані. Також правоохоронці встановили, що у 2013 році Сівкович зустрічався з секретарем Рали Безпеки рф, де отримав вказівки щодо придушення протесних акції через відмову України від асоціації з ЄС.

У 2023 році СБУ встановило, що Нестор Шуфрич  співпрацював і виконував завдання Володимира Сівковича. Сівкович координував  колишнього начальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрювали у державній зраді.

У 2022 році США запровадили санкції проти Володимира Сівковича. Американська розвідка вважає, що він та інші соратники держзрадника України Віктора Медведчука діяли за вказівками спецслужби фсб рф.

Британська розвідка оприлюднила інформацію, що Сівкович мав стати одним із членів "маріонеткового уряду", який готувала росія після нападу на Україну.

Того ж року ДБР повідомило про підозру Сівковичу у вчиненні злочинів за ч.1 ст.255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та ч.1 ст.111 (державна зрада).

За даними слідста, керівник 9-го ("українського") управління 5-ої служби фсб рф створив злочинну організацію, до складу якої ввійшов колишній заступник секретаря РНБО України Володимир Сівкович, співробітник СБУ Олег Кулініч та інші. Ця банда повинна була збирати і передавати в росію інформацію, що становить держтаємницю, а також підбурювати громадян України до держзради. Сівкович керував діяльністю Кулініча та залучених ним осіб щодо збору і передачі інформації росіянам.

Наприкінці року ДБР скерувало до суду обвинувальний акт відносно Сівковича. Суд дав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Сівковича, оскільки він втік і переховується на території рф.

У 2021 році провадження проти ексзаступника секретаря РНБО Сівковича щодо перевищення повноважень під час розгору майдану закрили. Саме з таким формулюванням держзрадник Віктор Янукович відсторонив від посади чиновника у 2013 році.

У 2014 році СБУ встановило, що Сівкович втік до москви для підривної діяльності. 

З 2007 по 2010 рік був народним депутатом від "Партії регіонів". Був першим заступником голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

З 2006 по 2007 рік був нардепом від "Парті регіонів". Балотувався під №80.

У 2005 році частина партії "Трудова Україна", яку очолював Сівкович, прийняла рішення влитися в лави "Партії регіонів" і йти у 2006 році спільно на вибори.

У 2004 році звіт щодо отруєння Віткора Ющенка, який зробив Сівкович був гостро розкртикованим. Зокрема народний депутат наголосив, що обличчя могло таким стати через застосування ботокса, а перелік інших потенціних хвороб мав на меті дискредитувати розумові здібності головного конкурента Віктора Януковича, який у подальшому став дрежзрадником.

У 2002 році виграв вибори на Київщині (округ 93) як самовисуванець. На момент балотування був головою спостережної ради ЗАТ "Авіакомпанія "Віта". Перед виборами Сівковича висунув по цьому округу блок "За Єдну Україну". Але на той час політик був заступником голови партії "Україна вперед". Саме тому кандидату довелося йти як самовисуванцю.

У 1998 році балотувався в народні депутати на Київщині як самовисуванець (92 округ) та у списку "Партія праці та ліберальна партія Разом" під номером 9. На той час працював головою адміністративної ради телеканалу СТБ. цього ж року став радником прем'єра строком на один рік.

Цього року кілька місяців був помічником Президента України Леоніда Кучми.

Народився 1960 року.

Балотування

Помічники

Верховна Рада 6
Верховна Рада 5
Верховна Рада 4

Посади

  • 2010-03-11 — 2010-10-13
    віце-прем'єр-міністр

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу