Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Шкарлет Сергій

Шкарлет Сергій Миколайович

Рік народження: 1972

Опис політика

У 2023 році ВРУ проголосувала за відставку Сергія Шкарлета з посади міністра освіти та науки України. 

4 лютого 2022 року студенти Києво-Могилянської академії та інших ВНЗ України вийшли на бестрокову акцію протесту з вимогами відставки керівника Міністерства освіти Сергія Шкарлета після ситуації з виборами президента НаУКМА, де МОН не затвердило результатів волевиялення університету .

У березні 2021 року 45 народних депутатів звернулись з конституційним поданням до Конституційного Суду України, оскарживши постанову про призначення Шкарлета міністром у зв'язку з кнопкодавством. 24 березня Колегія суддів КС відмовилася відкривати провадження у цій справі, і вирішила передати це питання на розгляд Великої палати Суду.

17 грудня 2020 року Верховна Рада України мінімальною більшістю призначила Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти й науки України. При цьому профільний комітет ВР знову, як і під час попередньої спроби внесення цієї кандидатури (у червні 2020), не підтримав її, і рішення передали на розсуд сесійної зали. Народний депутат від фракції "Голос" Інна Совсун заявила, що під час голосування за призначення Сергія Шкарлета очільником МОН система "Рада" відобразила голоси деяких депутатів фракції ОПЗЖ, яких фізично не було в сесійній залі парламенту. Невдовзі Офісом Генпрокурора була відкрита справа за кнопкодавство. 2015 року балотувався до Чернігівської обласної ради як представник Блоку Порошенка, але вибори програв.

У червні-серпні 2020 року в опублікованих наукових роботах та докторській дисертації С. Шкарлета було виявлено великі обсяги плагіату. Через це низка науковців 6 червня 2020 року виступила із заявою проти його можливого призначення на посаду міністра освіти і науки України.

У 2010 році балотувався до Чернігівської обласної ради від Партії Регіонів в Деснянському районі Чернігова на місцевих виборах і був обраний. 

За власними словами, 2004 і 2010 року підтримував на президентських виборах Віктора Януковича та Партію регіонів.

У травні 2010 року він став ректором Чернігівського державного технологічного університету.

У вересні 2006 року обійняв посаду професора кафедри менеджменту Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая.

У липні 2001 року став ректором Чернігівського інституту інформації, бізнесу і права Міжнародного науково-технічного університету імені академіка Юрія Бугая.

З червня 1999 року по липень 2003 року працював проректором з навчально-виховної роботи в Чернігівському інституті інформації, бізнесу і права Міжнародного науково-технічного університету (за сумісництвом). З квітня 2001 року по липень 2003 року обіймав посаду доцента кафедри економетрії обліку і аудиту в Чернігівському державному технологічному університеті.

Балотування

  • 2015
    мажоритарка 56
    Чернігівська обласна рада 7-го скликання: БПП — мажоритарка 56
    Не обрано
  • 2010
    Чернігівська обласна рада 6-го скликання: ПАРТІЯ РЕГІОНІВ
    Обрано

Читайте на ЧЕСНО

ТСК по Києву: розмежування повноважень держорганів столиці і QR-коди

ТСК по Києву: розмежування повноважень держорганів столиці і QR-коди

Розмежування повноважень Київської міської військової адміністрації (КМВА) та Київської міської державної адміністрації (КМДА), а також ризик підтоплення ста...

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу