Миколаїв: депутат від “Опоблоку” - безхатько і мешкає в офісі

Фото: Миколаїв: депутат від “Опоблоку” - безхатько і мешкає в офісі

Найбагатший депутат Миколаївської міськради від “Нашого краю” - безхатько. Депутат від БПП планує вирощувати яблука. Кожен сьомий депутат не задекларував житло.

Лендлорди міськради з “Солідарності” та “Опозиційного блоку”

Найбільше землі в депутата від “Солідарності” Євгена Римаря, який очолює ООО “Луксенитна” та є головою фермерського господарства “Сады Новой Одессы”.  

Натисніть для збільшення

Депутат розповів, що ще зі студентства сільське господарство стало його улюбленою справою:

 

Я закончил аграрный университет, на 2 курсе уехал за границу на практику, где выращивал клубнику. Был в Ирландии, где тоже изучал земледелие. Так же жил в Австралии 2 года , обрабатывал поля. Теперь пытаюсь внедрить все полученные знания и технологии тут, в Украине. Насчет моей земли - то я взял землю, которая непригодна для выращивания, но я ее удобряю и подготавливаю. По планам у меня сделать плодовый сад, а именно яблочный, розповідає депутат Римарь.  

 

Фото Євгена Римаря з особистого архіву

Єдина жінка з-поміж Миколаївських депутатів-лендлордів —  Олена Кисельова  з “Солідарності” .

 

Муж фермер, прорабатывает посадку специфических культур. Каких? Коммерческая тайна. Не могу разглашать намерения мужа. Будет конфликт в семье. Он и так не понимает, почему я не получая ни копейки из бюджета должна рассказывать, что в семье "кушают". Земли лично у меня не так и много, только то, что приобрела вместе с домом, а потом оформила. На участке в "колхозе" выращиваем для себя. Участок тоже муж получал после сельхоза,  как молодой специалист под застройку, долго выращивали картошку… теперь отдыхает. Мы за органическое земледелие, без химии и удобрений. Производственных площадей нет. Так - мелкое квакерство, коментує депутатка Кисельова.

 

Останнє місце у рейтингу лендлордів займає адвокат Ростислав Філевський із фракції “Самопоміч”. Депутат володіє 1,1 га:

 

Участок предназначен для ведения личного хозяйства, он примыкает к населенному пункту, там  раньше были теплицы колхоза, после чего их варварски разворовали, оставив осколки бетонных плит в земле. Было и есть в планах разбить там сад, но пока финансовая составляющая этого не позволяет, розповів про свою ділянку  Ростислав Філевський.

 

 Депутати віддають перевагу Merсedes та Toyota

Автопарк Миколаївських депутатів налічує 87 авто. Це в середньому по 2 машини на депутата. Найбільший автопарк у депутата Репіна з “Самопомочі”.

Натисніть для збільшення

Олександр Репін - заступник директора департаменту ЖКХ.  У 2016 році прокуратура звинувачувала Рєпіна в скоєнні адмінправопорушення через конфлікт інтересів (“Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів» (передбачених ч.1 і ч.2 ст. 172-7).

Згідно з протоколом, Рєпін, будучи головою постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста, 5 липня 2016 року проголосував за надання громадській організації "Асоціація ОСББ" приміщення. При цьому Олександр Рєпін в той же час числиться співзасновником цієї організації.

Таким чином, Рєпін не повідомив про конфлікт інтересів при голосуванні і прийняв відповідне рішення за виділення приміщення, чим порушив Закон України «Про запобігання корупції». Протягом місяця депутат Репін не  бере слухавки від журналістів ЧЕСНО. Після чого ми  звернулись в центральний офіс “Самопомочі” , де нам надали три номери приймалень партії, які виявились непрацюючими. Центральний офіс партії “Самопоміч” здивований відсутністю зв’язку з Миколаївським відділенням та обіцяв з’ясувати обставини.

У депутатів від “Опозиційного блоку” Владислава Андрейчука та Анатолія Дюміна по 5 авто. Але не тільки це об’єднує колег по фракції вони обидва не захотіли надавати коментарі щодо своєї декларації.

Депутат Андрейчук, почувши, що йому телефонує Громадський рух ЧЕСНО, сказав:

 

Я говорить не могу, і кинув слухавку. І так всі наступні 5 разів.
 

Анатолій Дюмін дізнавшись, що йому телефонують журналісти, сказав, що перебуває закордоном:

 

Я сейчас заграницей, не могу говорить. Давайте потом  поговорим.

 

А коли почув, що розмова буде з приводу його декларації, поспіхом просто кинув слухавку.

 

Найбагатший депутат міськради Олег Грипас безхатько

Серед депутатів, які не задекларували житла, опинилися представники всіх фракцій міськради, окрім “Солідарності”.

Натисніть для збільшення

Найбагатший депутат Олег Грипас з “Нашого краю” не задекларував житла. Депутат виправдовується, що зробив помилку при заповнюванні декларації у декількох розділах, бо дуже поспішав.

 

Есть у меня, естественно, жилое помещение на проспекте Ленина, все есть. Купил старый дом под перестройку. И по транспорту данные тоже не правильные, у меня есть машина. Мне нужно было срочно подать декларацию, я просто подал цифру, розповів про свою декларацію найбагатший депутат та безхатько Грипас.

   

Володимир Евтушенко, депутат від фракції  “Опозиційний блок”, власник ТОВ “Глобус-плюс”, голова постійної депутатської комісії з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв'язку, сфери послуг, підприємництва та торгівлі, щомісячно отримує 14746 грн доходу з підприємства. Також окрім заробітної плати депутат отримує пенсію та фінансову допомогу. Сукупний дохід складає 208617 грн. Але жодного суб'єкта нерухомості та автотранспортного засобу депутат не задекларував.

 

У меня нет жилья, поэтому я не задекларировал. Проживаю в офисе. Я написал в декларации, что продал квартиру на погашение кредита, повідомив Володимир Євтушенко.

 

У Світлани Таранової з “Самопомочі” теж немає власної нерухомості. Але Таранова проживає у батьків і користування житлом у декларації не вказала.

 

У меня действительно нет своей квартиры. Живу вместе с родителями. Когда квартиру приватизировали, я училась в другом городе и мне не досталась часть, — коментує депутатка.

 

Згідно з Законом, необхідно вказувати і те житло, яке знаходиться у користуванні. Не вказане житло це порушення, яке карається штрафом.

“Квартирне” питання застало Світлану Кучкарову з “Опозиційного блоку” в аеропорту,  тому депутатка не змогла чітко пояснити де проживає, але підтвердила відсутність житла.

 

Я только вернулась в Украину, стою в аэропорту. Не могу говорить. Жилья нет это правда, — поспіхом додала депутатка.

 

Найбільше нерухомості в депутата з “Опозиційного блоку” Ігоря Дятлова колишнього члена “Партії регіонів” та колишнього керівника міської партійної організації “Опоблоку”. Депутат є головою правління фінансової корпорації “Єврокапітал”.

Натисніть для збільшення

 

Найбільше боржників  з “Опоблоку”

Одразу до двох рейтингів і позичальників, і боржників потрапив депутат із “Нашого краю” Сергій Кантор. Взяти коментар у депутата не вдалось, бо він ігнорує телефонні дзвінки.

                 Натисніть для збільшення 

                                                                                          

Я занимал деньги на строительный бизнес, сухо уточнює депутат від “Опозиційного блоку” Володимир Євтушенко, який проживає в офісі.

 

Світлана Ласурія позапартійна  депутатка, приватний нотаріус, яка фігурувала у справі про незаконне виділення ділянок землі в рекреаційній зоні “Маяк” з приводу своїх боргів розмовляти не дуже хоче.

 

Это кредит, какая вам разница, на что я его брала и как собираюсь возвращать, каже депутатка Ласурія.    

 

Ще один депутат від “Нашого краю”, який відмовився надавати коментарі це Сергій Шульгач один із найбільших кредиторів Миколаївської міськради,  відмовився надавати будь-які коментарі по телефону:

 

Почему вы не подошли на сессию городского совета ко мне? Я  вас визуально не вижу и не знаю, кто со мной говорит.У меня вашего телефона нет. Подойдите пожалуйста на сессию, — відповідає Шульгач.

 

Натисніть для збільшення

Нагадаймо, Громадський рух ЧЕСНО склав рейтинг найбагатших та найбідніших депутатів Миколаївської міської ради.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]