Бомба для Зеленського та FB-провокація для Тимошенко: як кандидати агітують на Франківщині

Фото: Бомба для Зеленського та FB-провокація для Тимошенко: як кандидати агітують на Франківщині

Розважальне шоу в Івано-Франківську за участю кандидата у Президенти Володимира Зеленського ледь не зірвав псевдомінер. Керівник коломийського осередку ВО "Батьківщина" певен, що Facebook-провокацію зі збиранням людей на проплачений мітинг на підтримку Тимошенко влаштували конкуренти з пропрезидентського табору. Огляд перебігу агітаційних президентських кампаній на Прикарпатті читайте у свіжому дайджесті.

Реєстрація кандидатів у Президенти України закінчилася. На цих виборах їх рекордна для України кількість – 44. Громадський рух ЧЕСНО моніторить, як кандидати здійснюють агітаційні тури країною.

Шоумен і кандидат у Президенти Володимир Зеленський приїхав до Івано-Франківська 10 лютого разом з командою студії "Квартал-95" у межах усеукраїнського туру.

Фото із сайту газети "Репортер"

Традиційно перед платним концертом "кварталівці" влаштували благодійний показ свого шоу. Цікаво, що, крім "Кварталу-95", Україною гастролює "Ліга сміху", під час виступів якої транслюють агітаційні ролики Зеленського.

Квитки розповсюджували, зокрема, і серед місцевих атовців. Заступник голови правління Івано-Франківської міської асоціації учасників АТО Василь Андріїв  у коментарі Руху ЧЕСНО повідомив, що в асоціації відмовилися від двох сотень запропонованих безкоштовних квитків на виступ "Кварталу-95" у зв’язку з політичним забарвленням лідера проекту та його висміюванням української мови, культури та держави загалом. Попри це, зал міського драматичного театру, що вміщує понад півтисячі осіб, був заповненим.

Перед глядачами Зеленський заявив, що під час вечора не буде жодної агітації, а після виступу "кварталівців" ще раз наголосив, що це шоу не задля самопіару. Утім, програма розважального заходу була насичена політичними жартами, що висміювали реальних опонентів Зеленського.

Коли закінчився платний концерт, який відбувся одразу після благодійного, на сайті обласного управління поліції з’явилася інформація про мінування зали, де виступав "Квартал-95". Повідомлення про це правоохоронці отримали під час початку й завершення шоу, однак глядачів не евакуювали. Згодом у поліції заявили, що спіймали "псевдомінера". Ним виявився 20-річний місцевий житель.

Фото: ГУНП в Івано-Франківській області

Наразі про політичне замовлення спроби зірвати виступ "кварталівців" офіційно не йдеться, адже, як зазначили у прес-службі поліції, юнак мотивів свого вчинку не пояснює.

Нардеп і самовисуванець на президентських перегонах Віталій Купрій вирішив пропіаритися перед початком сесії міської ради.

Із сесійної трибуни він заявив, що завітав до Івано-Франківська з ініціативою "Як перемогти у війні з Російською Федерацією". У своїй промові кандидат у Президенти звинуватив чинну владу у бізнес-зв’язках з ворогом, наголосив, що Путіна слід піддати Гаазькому трибуналу, а в Україні оголосити війну. Промову нардепа депутати міської ради вислухали безініціативно, хоча він пояснив, що шукає підтримки суспільства, аби воно підштовхнуло Порошенка до рішучих дій для захисту України.

На фото: керівник Івано-Франківської обласної організації ВО "Батьківщина" Дмитро Шлемко та кандидатка у Президенти України Юлія Тимошенко

Напередодні приїзду Юлії Тимошенко на Прикарпаття в місцевих соціальних групах з’явилося повідомлення про збирання людей на платний мітинг у м. Коломия на підтримку кандидатки.

У партії цю інформацію одразу спростували, а очільник коломийської парторганізації "Батьківщини" Сергій Федчук, телефон якого розмістили на повідомленнях у соцмережі, звинуватив у цій провокації колишнього секретаря Коломийської міськради, керівника міського осередку "БПП "Солідарність" Любомира Жупанського.

Сам Жупанський у коментарі Руху ЧЕСНО такі закиди заперечив:

"Я не хочу це навіть коментувати. Там у голові ненормально що в лідера, що в них. Могли самі таке зробити, щоб привернути увагу, – це теж технологія. Я до цього стосунку не маю".

В Івано-Франківську лідерка ВО "Батьківщина", як стало відомо з реклами на її сторінці у Facebook, зранку нібито зустрічалася з молоддю в новому мікрорайоні міста. Спілкувалися про доступні кредити на житло. Головним фігурантом ролика про тягар сучасного кредитування за збігом обставин став відомий міський ведучий Юрій Малярчук.

На фото: заступник міського голови Івано-Франківська Олександр Левицький

Серед цієї нечисленної молоді було й чимало однопартійців Тимошенко, які супроводжували її й на зустрічі з підприємцями, що відбулася по обіді. Поміж них були й заступник голови Івано-Франківська Олександр Левицький та начальник управління інвестиційної політики міста Ігор Попадюк. За логікою в них мав би бути робочий день. Однак Попадюк у коментарі Руху ЧЕСНО повідомив, що з того дня він перебував у відпустці. Те саме сказав й Олександр Левицький.

Турне районами Франківщини Тимошенко почала з міста Надвірна. На міській площі спершу виступив співак і VIP-агітатор Олександр Пономарьов, який їздить з Тимошенко Україною. Як відомо, на парламентських виборах 2014 року Пономарьов був довіреною особою екс-регіонала, мера Бучі Анатолія Федорука.

Після виступу Пономарьова півгодинну промову виголосила кандидатка Юлія Тимошенко. У Facebook-спільноті "Надвірнянці" депутат місцевої ради Василь Будзак опублікував фото людей, яких напередодні мітингу привезли кількома мікроавтобусами.

Увечері Тимошенко зустрілася на міській площі з коломиянами.

За "свободівця" Руслана Кошулинського активно агітують його партійні соратники на місцях. На початку тижня в одному з міських дворів вони організували зустріч із виборцями, яка завершилася роздаванням солодощів дітям. Про це повідомив місцевий активіст Михайло Бойчук на своїй сторінці у Facebook.

Дописувач розповів, що серед так званих агітаторів була й секретар міської ради Оксана Савчук. За словами активіста, зустріч відбулася близько 16:00, тобто в час, коли чиновниця мала б бути на роботі. Ми поцікавилися в Оксани Савчук, з якою місією вона була там присутньою, однак відповіді не отримали.

Фото з Facebook-групи "УТіЗ"

Користувачі Facebook пишуть і про агітацію за кандидата Кошулинського, яка розміщена з порушеннями, а також не містить вихідних даних.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото зі сторінки Анатолія Гриценка у Facebook

Цікаво, що за намагання прибрати таку агітаційну продукцію в столиці на громадянина напав місцевий депутат від ВО "Свобода", який у коментарі Руху ЧЕСНО зазначив, що такого не пригадує.

Кошулинський цей тиждень агітації провів на Київщині, де особисто відвідав кілька міст, а також побував на Житомирщині.

Кандидат у Президенти Анатолій Гриценко завітав на Прикарпаття минулого тижня. На зустрічі з громадою політик використав улюблені популістські гасла багатьох новоспечених чиновників: пообіцяв зупинити масове вирубування карпатських лісів і знищення довкілля.

Фото з Facebook-сторінки "Народний рух України – Івано-Франківськ"

Нардеп і кандидат у Президенти від "Народного руху України" Віктор Кривенко під час візиту до Івано-Франківська зробив ставку на молодь. Він зустрічався в невеликих залах зі студентами та освітянами кількох навчальних закладів міста.

Правоохоронці Франківщини повідомляють про 19 складених протоколів на порушників вимог передвиборчої агітації від початку виборчої кампанії. Більшість порушень, зареєстрованих поліцією, пов’язана з розповсюдженням друкованих агітаційних матеріалів без обов’язкових відомостей, визначених чинним законодавством, або з неправдивою чи неповною інформацією. Усі протоколи передано до суду, за одним з них уже є рішення – на порушника накладено штраф у розмірі 170 грн.

Як до "ляшкобуса" летіло каміння на Дніпропетровщині, чому правоохоронці били активістів на мітингу Тимошенко в Києві, а також який конфлікт виник у ВО "Батьківщина" із Сергієм Капліним на Полтавщині – про це та багато іншого читайте в передвиборчих дайджестах з регіонів України.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]