За ґрати через куб та за Ляшка з інвалідним візком: як агітували на Харківщині (дайджест)

Фото: За ґрати через куб та за Ляшка з інвалідним візком: як агітували на Харківщині (дайджест)

Рух ЧЕСНО моніторить перебіг агітації під час президентської кампанії на Харківщині. Каплін пояснив, як може знизити ціну на газ саме в 4 рази, але так і не зміг назвати членів своєї команди. На зустрічі з Носенком проголосували "за" легалізацію зброї. Намет Порошенка розгромили невідомі. Проти особи, яка викрала агітаційний куб Садового, відкрили кримінальне провадження. У "Зе!команди" з’явився офіс.

Каплін пояснив, звідки взялася цифра "4"

18 лютого в Харкові відбулася прес-конференція кандидата в Президенти Сергія Капліна. Лідер Соціал-демократичної партії привернув до себе увагу ЗМІ та громадськості білбордами, де гарантував у разі перемоги на президентських виборах "знизити ціну на газ у 4 рази".

Фото: sdpkaplin.org.ua

"Що стосується ціни на газ і можливості її зниження саме в 4 рази. Перше – звідки взялася цифра "в 4 рази"? Це не рефлексія на білборди Юлії Тимошенко. Ця позиція була висловлена нами ще 2,5 роки тому під час акції з боротьби за відставку Арсенія Яценюка. Було створено робочу групу, яка проаналізувала бухгалтерію "Нафтогазу" та з’ясувала, що собівартість видобутку українського газу становить приблизно 2,2-2,4 грн. Сьогодні ж ціна на газ – 8,5 грн", – зазначив Каплін, який на Полтавщині наголошував, що через такі білборди команда Тимошенко на нього тисне.

Крім того, кандидат у Президенти під час свого виступу згадував питання охорони здоров’я, зарплат, пенсій, ринку землі та курсу до ЄС і НАТО.

"Три ключові новели, які ми прописали в новій Конституції: 1) ми мінімізуємо роль обласних та районних державних адміністрацій; 2) ми суттєво зменшуємо кількість народних депутатів до 150; 3) зменшуємо кількість членів уряду до 7", – сказав очільник Соціал-демократичної партії.

На запитання журналіста стосовно команди Капліна (потенційних міністрів оборони, зовнішніх справ, голів СБУ, Нацбанку та ін.) кандидат вирішив не відповідати, почавши розповідати про те, що, якщо на виборах не переможе хтось, окрім трійки нинішніх лідерів рейтингів, то буде втрачено п’ять років, за які країну можна було б поставити на рейки справжніх реформ. Також він додав, що одне з його завдань на цих виборах – створення критичної маси прихильників та однодумців як серед виборців, так і поміж тих, хто в майбутньому обійматиме в державі посади, кандидатури на які подає Президент.

Загалом, захід тривав трохи більш ніж годину.

До Носенка прийшла молодь

18 лютого в Харкові виступив і кандидат у Президенти Сергій Носенко, який був помічником Валентина Наливайченка у ВРУ VII скликання. Захід відбувався у власному хабі Носенка "Розвиток", що має назву його громадської організації.

 

"Мое выступление в Харькове через 15 минут после начала превратилось в спор. Аудитория спорила со мной и между собой. И это хорошо. Спор получается очень конструктивным, если в нем принимают участие подготовленные собеседники с качественной аргументацией", – написав на своїй сторінці у Facebook потенційний очільник України.

Носенко розповів, що під час зустрічі обговорювали економічну свободу, продаж сільгоспземель та проголосували "за" легалізацію зброї. Більшість присутніх, судячи зі слів кандидата у Президенти, становила молодь.

"В Харьков буду приезжать во время кампании еще не раз!" – підсумував він.

Кого підтримує Харків: Тимошенко чи Порошенка?

Протягом усього тижня Facebook-сторінка обласного осередку ВО "Батьківщина" рясніла повідомленнями про те, що в місті та області з’являються намети з агітаторами на користь Юлії Тимошенко.

А 23 лютого на тій самій сторінці з’явився допис, у якому демонстрували черги до агітаційних наметів Тимошенко та повалений намет агітаторів Порошенка.

"Відчуй різницю!" – зазначено в пості.

Так, 22 лютого користувач соцмережі повідомив, що поряд із зупинкою в одному з районів міста невідомі завалили агітаційний намет Порошенка. Самі агітатори були змушені втекти.



У "Зе!команди" відкрився "Зе!офіс"

19 лютого на сторінці "Команда Зеленського в Харкові" у Facebook з'явилося повідомлення про те, що в місті відкрився офіційний офіс представництва.

21 лютого Павло Сушко, офіційний представник команди Зеленського в Харкові, робив стрім, на якому розповідав про роботу цього офісу та запрошував усіх охочих завітати туди з наступного тижня, коли там буде вдосталь агітаційних матеріалів.

"Очень много желающих к нам попасть. Мы взвесили свои силы и понимаем, что можем всех принять. Единственное, что не можем сейчас, – раздать достаточно агитации, потому что ожидаем ее в достаточном количестве немножко позже", – сказав Сушко.

За Ляшка агітують з інвалідним візком

20 лютого до Харкова завітав заступник голови "Радикальної партії Олега Ляшка", фігурант антикорупційних розслідувань Віктор Галасюк. Він прочитав лекцію в ХНТУ, відвідав завод "ФЕД" і взяв участь у "круглому столі" з питань промисловості.

"Радикальна партія" з головуючим, народним депутатом і кандидатом на посаду Президента України 2019 року Олегом Ляшком, постійно працює в напрямку розвитку та економічного зростання України для покращення життя народу. Йдемо до перемоги!" – ідеться в публікації на сторінці "Харків за Олега Ляшка" у Facebook.

На тій самій сторінці неодноразово повідомляли, що агітатори розповсюджують серед харків’ян видання, яке називається "Слово Ляшка".

22 лютого на сторінці "Харків за Олега Ляшка" розповідали, як агітатори Ляшка в місті Валки Харківської області поруч із брендованим наметом партії організували акцію "Життя без бар’єрів". Вони пропонували містянам сісти на інвалідний візок і проїхатися на ньому, щоб особисто відчути, як почуваються люди з інвалідністю.

"Наш эксперимент вызывает немалый интерес среди жителей, и мы им рассказываем о стратегии интеграции, цель которой – изменить отношение общества к людям с инвалидностью. Олег Ляшко в своей стратегии интеграции как раз и акцентирует внимание на том, что людей с инвалидностью нужно уважать и понимать, что инвалидность – это не приговор судьбы", – сказав на стрімі з місця подій Юрій Федун, офіційний помічник Ляшка.

Згодом аналогічні акції відбулися й у містах Первомайський та Чугуїв Харківської області.

"Люди з інвалідністю варті нашої поваги та підтримки! Ми зобов'язані забезпечити їм гідні умови життя!" – цитують в одній з публікацій Ляшка.

Чи готовий ти до в’язниці через викрадену агітацію?

У попередньому дайджесті ми писали про те, що 12 лютого в місті Богодухів Харківської області розібрали й вивезли агітаційний куб Андрія Садового.

"Сподіваємося, що гучні заяви представників поліції перейдуть у практичну площину й зловмисники, які перешкоджають передвиборчій агітації, будуть знайдені, а агітаційний матеріал повернутий", – нарікав тоді депутат Харківської облради з фракції "Самопоміч" Віктор Кисіль.

А 20 лютого на сторінці харківського осередку "Самопомочі" повідомили, що проти зловмисника відкрили кримінальне провадження.

"Згідно зі статтею 185 ККУ "Таємне викрадення чужого майна (крадіжка)", викрадачеві загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи строком до двох років, або позбавлення волі строком до трьох років", – ідеться в дописі.

Читайте також дайджест агітації на Харківщині за другий тиждень передвиборчої кампанії. А з дайджестів з інших регіонів України можна дізнатися про те, як Вілкул припаркувався на пішохідному переході, як підготували бомбу для Зеленського в Івано-Франківську, чому правоохоронці били активістів на мітингу Тимошенко в Києві, який конфлікт виник у ВО "Батьківщина" із Сергієм Капліним на Полтавщині.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]