Чому Порошенко зірвав шапку з дівчини: агітація на Запоріжжі

Фото: Чому Порошенко зірвав шапку з дівчини: агітація на Запоріжжі

27 лютого до Запоріжжя завітав Петро Порошенко, який під час агітації зірвав шапку з дівчини. Наступного дня перед Запорізькою міською радою мітингували за відставку Президента. Акцію влаштували представники ВО "Батьківщина". На засідання сесії депутати-"батьківщинівці" прийшли у футболках з політагітацією. А в Запорізькій області з'явилися білборди з написом: "Петя! Давай, до свидания!"

Рух ЧЕСНО відстежує, як триває передвиборча агітація на Запоріжжі.

День Порошенка в Запоріжжі

7 лютого Запоріжжя чекало на Петра Порошенка. Його маршрут у місті був заздалегідь відомий. Спочатку як Президент України він повинен був узяти участь у засіданні ради регіонального розвитку Запорізької області, що мало відбутись у виставковому центрі "Козак-Палац". Потім усіх охочих запрошували о 17:00 на каскад фонтанів "Райдуга". Там Порошенко вже як кандидат у Президенти планував зустрітися з виборцями. Напередодні цих подій у місті вирішили прибрати. 26 лютого містяни помітили неабияке скупчення комунальної техніки, яка чистила тротуари й дороги, проте не скрізь, а саме на очікуваному маршруті глави держави.

У Запоріжжі перед візитом Петра Порошенка прибирали вулиці (світлина – zanoza-news.com)

Зрештою, 27 лютого у ВЦ "Козак-Палац" відбулася перша зустріч, під час якої Президент пообіцяв те, що належить до повноважень місцевої влади, та аж ніяк не гаранта Конституції, – зробити дороги.

"Я поставив зв'язок Запорізької області та Маріуполя пріоритетом дорожнього будівництва", зазначив Порошенко, нагадавши, що торік Запорізька область отримала з бюджету 1,4 мільярда гривень на будівництво доріг.

Також Президент передав вітання відсутньому на зустрічі народному депутату, президенту ПАТ "Мотор Січ" Вячеславу Богуслаєву. Як інформує ресурс "061", Петро Порошенко повідомив, що посприяти виробництву на цьому заводі, можливо, зможе Міноборони. Тут варто згадати, що раніше очолюване Арсеном Аваковим МВС України закупило вертольоти у Франції. Хоча Богуслаєв неодноразово звертався з проханням про надання з бюджету фінансової допомоги на виробництво техніки для потреб країни, а згодом нарікав на відсутність підтримки.

"У нас є Міністерство оборони, яке готове підтримати запорізьких вертолітобудівників", – заявив Порошенко під час заходу у ВЦ "Козак-Палац", а також укотре пообіцяв добудувати мости в Запоріжжі.

Увечері на каскаді фонтанів "Райдуга" відбулася друга зустріч Петра Порошенка – цього разу з виборцями. Там, вітаючись із містянами, Президент неочікувано зірвав шапку з дівчини.

На відео, яке швидко розлетілося мережею, чути, що дівчина запитує в Президента, чому він переслідує Анатолія Шарія. Саме після цього гарант зняв з неї шапку.

Історія із запитанням "Чому ви переслідуєте Анатолія Шарія?" виявилася досить давньою. Ще в січні цього року зазначений блогер запропонував кожному, хто поставить таке питання Петрові Порошенку та зафіксує це на відеозаписі, 15 тисяч гривень. Раніше він казав, що проти нього відкривають надумані кримінальні провадження – за критику чинної влади.

Зрештою, в Адміністрації Президента заявили, що інцидент із шапкою в Запоріжжі був випадковим.

Депутати від "Батьківщини" "модно вдягнулися"

Наступного дня в Запоріжжі влаштували мітинг прихильники ВО "Батьківщина". Напередодні прийти на цю акцію закликав Віталій Рябцев – депутат міської ради та довірена особа Юлії Тимошенко на президентських виборах.

Акцію організували на підтримку ініціативи Юлії Тимошенко щодо імпічменту Президента.

Нагадаємо, що про початок процедури імпічменту очільниця ВО "Батьківщина" оголосила 26 лютого – після оприлюднення в програмі "Наші гроші з Денисом Бігусом" розслідування "Армія. Друзі. Бабки" щодо причетності глави держави до оборудок в оборонній сфері. Підтримати цю ініціативу, розпочату фактично за місяць до президентських виборів, вирішили й представники "Батьківщини" в Запоріжжі, улаштувавши мітинг.

У Запоріжжі прихильники "Батьківщини" влаштували мітинг проти Порошенка (світлина – zp.oblast.online)

Схожі мітинги відбулися, зокрема, й у Києві. Там учасники акції, серед яких були і школярі, повідомили журналістів Руху ЧЕСНО, що їм за це платили гроші.

У Запоріжжі мітингували перед початком сесії міськради. Коли акція закінчилася, депутати-"батьківщинівці" та активісти цієї політсили пішли на сесійне засідання, де влаштували своєрідне дефіле. У сесійній залі вони з'явилися в однакових синіх кофтах з агітаційними написами: "За Юлію Тимошенко" та "Вірю в Україну".

Депутати від "Батьківщини" прийшли на сесію в брендованих синіх светрах (світлина – zp.depo.ua)

Мер Запоріжжя Володимир Буряк нагадав міським обранцям, що агітацію в органах державної влади заборонено, і закликав правоохоронців звернути на це увагу. Представники інших фракцій запропонували "батьківщинівцям" перевдягнутися, та оскільки вони відмовилися, згодом давали пояснення в поліції.

В одній з таких пояснювальних записок депутат міськради Віталій Рябцев написав, що він на сесії нікого не агітував, а кофту вдягнув, бо це… модний тренд:

"Можу пояснити, що я нікого не агітував, дисципліну під час сесії не порушував. Ця кофта є модним трендом, у зв'язку з чим я її вдягаю".

А Вячеслав Колесников, ще один представник ВО "Батьківщина", депутат Пологівської районної ради Запорізької області, вирішив розмістити плакати з написом: "Петя! Давай, до свидания!" Вочевидь, з натяком на чинного Президента. Він похизувався цим на своїй сторінці у Facebook.

"Батьківщинівець" розмістив плакати з написом: "Петя! Давай, до свидания!" (світлина – akzent.zp.ua)

Як повідомлялося, такі білборди з'явились у кількох районах Запорізької області.

Чисті вікна із "Зе!" ефектом

Тим часом запоріжани почали отримувати передвиборчі дарунки. Про один з таких розповіла у Facebook жителька міста Оксана Тимченко. За її словами, на одну з фірм у Запоріжжі як подарунок принесли засіб для миття вікон з етикеткою в стилі агітаційної кампанії кандидата у Президенти Володимира Зеленського.

Дописувачка іронічно зауважила, що подарували таки не гречку.

Нагадаємо, що першим з передвиборчою агітацією на Запоріжжі побував Олександр Вілкул, якого в Бердянську облили зеленкою. На Полтавщині Олег Ляшко заявив, що надаватиме щорічні фінансові компенсації власникам корів, а на Волині прирівняв Супрун до "доктора Смерть".

Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]