Бойко на Київщині довіряє організатору "Антимайдану" та депутатам-прогульникам

Фото: Бойко на Київщині довіряє організатору "Антимайдану" та депутатам-прогульникам

На сайті ЦВК оприлюднено список довірених осіб кандидатів на президентських виборах. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому ж кандидат Юрій Бойко довірив свою репутацію в Київській області.

 

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

Ось список тих, кому Юрій Бойко довіряє на Київщині:

Помічник нардепів-регіоналів Кушнір

На Білоцерківщині (округ №90) довіреною особою Бойка став адвокат, колишній депутат Білоцерківської міськради від ПП "Сильна Україна" Вадим Кушнір, який свого часу був помічником народних депутатів-регіоналів.


 

 

За інформацією на сайті YouControl, Вадим Кушнір є фізичною особою – підприємцем, основним видом діяльності якого є консультування з питань комерційної діяльності та управління, що він робить понад 14 років поспіль.

Особа з аналогічними ПІБ, згідно з даними YouControl, зазначена серед керівників чи засновників 34 підприємств. Зокрема, повний тезко Вадима Кушніра є одним із засновників ТОВ "Сквирський комбінат хлібопродуктів", де рік тому трагічно загинув чоловік на виробництві.

У Макарівському районі (округ №91) Бойко довіряє Костянтину Іванченку, засновнику благодійної організації "Фонд "Сварог". Відповідно до інформації на сайті YouControl, Костянтин Іванченко є засновником ГО "Рекреаційний комплекс "Сварог" і ГО "Спортивний клуб "Сварог".

 

Депутат-прогульник Фурдичка

В Узині (округ №92) Бойко довіряє депутату Київської обласної ради від . До облради Фурдичку обирають уже чотири скликання поспіль."Опозиційного блоку" Миколі Фурдичці

2016 року політик опинився у списку кандидатів на відкликання, оскільки пропустив понад 70% засідань своєї комісії, а 2017-го потрапив до лав прогульників. Окрім того, Рух ЧЕСНО зафіксував у сесійній залі факт використання картки Фурдички за його відсутності. Замість депутата голосувала невідома особа та його колеги.

Політик керує м'ясопереробним підприємством "Агроторговий дім". Окрім аграрного бізнесу, він є співвласником цегельного заводу та співзасновником благодійної організації "Таращанський районний благодійний фонд".

Організатор поїздок на "Антимайдан" Кипиченко

У Миронівці (округ №93) кандидат у Президенти Юрій Бойко довірився Леоніду Кипиченку – пенсіонеру, який 2015 року очолив "Опоблок" на виборах до Богуславської райради. У грудні 2013-го, як повідомляли ЗМІ, він організовував добровільно-примусові поїздки бюджетників на "Антимайдан" у Києві.

Проте 2015 року він безуспішно висувався до облради від "Опозиційного блоку".

2012-го Кипиченко, будучи головою Богуславської райради, балотувався до Верховної Ради від "Партії регіонів" під непрохідним №162. Тоді ж був депутатом Богуславської райради від "ПР".

Депутатка-прогульниця Береза

В Обухові (94-й округ) Бойко довіряє тимчасово безробітній Світлані Березі, яка наразі є депутаткою Київської обласної ради від "Опозиційного блоку" й не реагує на факти використання сторонніми особами картки Фурдички, котрий сидить у сесійній залі поряд з нею.

Серед негативних характеристик, які досліджував Рух ЧЕСНО, є її прогули.

Колишня заступниця голови ОДА Присяжнюка

У Києво-Святошинському районі та Приірпінні (округ №95) довіреною особою кандидата є заступниця мера Тетієва з гуманітарних питань, депутатка Тетіївської міської ради Тетяна Подашевська. За часів головування екс-регіонала Анатолія Присяжнюка в ОДА вона була його заступницею. До того – радницею очільника "Чорноморнафтогазу".

У січні 2014 року, будучи заступницею Присяжнюка, зауважила, що події на Грушевського засуджує, і закликала опозицію до здорового глузду:

Водночас ми висловили свою думку щодо тих подій, які відбуваються в Києві, на вулиці Грушевського. Ми засудили екстремістські дії та прояви насильства й закликали опозицію до здорового глузду, дотримання законності та правопорядку, а мітингувальників – припинити силове протистояння".

2004 року Президент України Леонід Кучма надав Подашевській звання генерал-майора міліції. Вона стала першою в Україні жінкою – генералом міліції.

Чому забудовник Буковський так потрібен "Опоблоку"?

У Бучі, Славутичі, Бородянському, Вишгородському, Іванківському та Поліському районах Київщини (округ №96) довіреною особою Бойка є депутат Київської обласної ради Роман Буковський, який входить до фракції "Опозиційний блок".

До облради цього скликання Буковський не мав потрапити. Його внутрішньопартійний рейтинг – 25, а до облради пройшли тільки 6 представників "Опоблоку". Тобто Буковського від мандата відділяли 19 претендентів.

Після попередніх виборів голова "Опозиційного блоку" Олександр Качний, який за Януковича очолював облраду, як і Геннадій Кернес у Харкові, шляхом переговорів домігся того, аби до ради потрапили потрібні йому політики.

В облраді Буковський очолив комісію з питань сім’ї, молоді та спорту. За результатами моніторингу Руху ЧЕСНО, 2017 року був прогульником.

2014-го Буковський безуспішно балотувався до Верховної Ради від "Опоблоку" на цьому самому 96-му окрузі. Тоді він був киянином, членом виконкому Новопетрівської ради та керівником КП "Футбольний клуб "Межигір'я". З тих виборів він знявся, що може свідчити про те, що брав у них участь у ролі технічного кандидата. На цьому окрузі переміг екс-регіонал Ярослав Москаленко.

Буковський керує ТОВ "БК "ПІАЛІНН", основним видом діяльності якого є організація будівництва об'єктів нерухомості для продажу чи здавання в оренду. Зокрема, до збудованих депутатом об’єктів належить ЖК "Смарагдове місто" в Нових Петрівцях.

Екс-депутат облради Пірський

У Броварах (округ №97) Бойко довіряє тимчасово безробітному Руслану Пірському, який 2014 року безуспішно балотувався від "Опозиційного блоку" до Верховної Ради, а 2015-го – до Київської обласної ради. Від 2010-го до 2015 року був депутатом облради від "Партії регіонів", пройшовши за списком.

Повний тезко політика подав декларацію за 2017 рік як головний спеціаліст відділу пасажирського транспорту Управління інфраструктури КОДА.

Депутат-прогульник Ксьонзенко

У Яготині, Борисполі, Переяславі-Хмельницькому (округ №98) кандидат у Президенти Бойко довірився тимчасово безробітному Валерію Ксьонзенку, котрий наразі є депутатом Київської обласної ради. Коли балотувався до облради 2015 року, був президентом ТОВ "Спецвисотмонтаж-БУД".

В облраді потрапив до лав прогульників через те, що пропускав засідання і сесій, і комісії.

2010-го його обрали від "Партії регіонів" депутатом Бориспільської міської ради, де він з 2013-го до 2014 року працював секретарем.

На момент балотування був головою наглядової ради інвестиційно-будівельної компанії "Місто".

Зауважимо, що кандидат у Президенти Юрій Бойко побував з агітаційним візитом на Вінниччині. У цей самий час він був зареєстрований у парламенті як присутній на засіданні.

Нагадаємо, що Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира Зеленського та Юлії Тимошенко, а також оприлюднив інформацію про те, з ким на Київщині домовилися в обласному осередку "БПП" на парламентських перегонах і хто планує йти в нардепи в Києві.

Також вийшла стаття про довірених осіб Тимошенко на Київщині.

Окрім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]