Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Душкіна Алла Миколаївна
Фото: Душкіна Алла

Душкіна Алла Миколаївна

Рік народження: 1976

Фігурантка Реєстру зрадників

Опис політика

Колишня директорка київського Печерського ліцею № 75, яка раніше мала прізвище Ратушна, балотувалася від партій За майбутнє та Наш край до Київради.

Перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту.

У жовтні 2022 року Душкіну почали судити дистанційно з-за кордону. Обвинувачена та її захисник брали участь у засіданні по відеозв’язку.

В ході розслідування стало відомо, що після 24 лютого 2022 року Душкіна, перебуваючи на Київщині, листувалася в телеграмі з колишнім ведучим каналу "Інтер" Юрієм Котом, якого теж підозрують у державній зраді.

Душкіна неодноразово передавала в листуванні інформацію військового характеру. Наприклад, писала про наявність постів ЗСУ, кількість особового складу та військової техніки на головних дорогах до Києва, про тривалість коменданської години, організацію роботи патрулів тероборони. Також вона начебто побажала сил путіну, зізнавася, що молиться за нього і хоче, щоб він переміг.

7 вересня 2022 року Алла Душкіна, яку звинувачують у здаванні позицій ЗСУ в обмін на посаду міністра освіти, попри заборону виїзду, втекла з України. Кордон жінка перетнула в напрямку Угорщини.

У липні 2022 року суд випустив під заставу у 500 тисяч гривень Аллу Душкіну, яку звинувачують зокрема у тому, що вона здавала позиції ЗСУ, а за це їй пообіцяли посаду міністра освіти при окупаційній владі. На перше судове засідання підозрювана не з'явилася і його перенесли на кінець серпня. Директорці школи загрожує ув'язнення від 15 років до довічного. Душкіна отрмала підозру у державній зраді 1 липня.

Як повідомив Офіс Генпрокурора, розслідування встановило, що обвинувачена, яка до початку військової агресії рф проти України працювала директоркою однієї з приватних столичних шкіл, мала проросійські погляди та підтримувала окупацію частини нашої держави.

Вона співпрацювала з представником РФ, який брав участь у проведенні інформаційних акцій проти України та мав зв’язки зі спецслужбами країни-агресора.

Жінка передавала йому інформацію щодо місцезнаходження ЗСУ та тероборони, а також стосовно державних, політичних і культурних діячів України, які виступають проти російської агресії. 

У 2021 році Душкіна, яка на той момент працювала у приватному закладі смт Коцюбинське "Білченя", вивела дітей цього закладу, щоб записати відеопривітання для селищного голови Сергія Даніша (Слуга народу). Мешканці селища зазначили, що це є порушенням прав дітей, чиї батьки на це не давали згоди.

У 2020 році балотувалася до Київської міської ради 9-го скликання від політичної партії За майбутнє, яка не подолала 5% бар’єр і не пройшла у раду столиці.

Цього ж року Душкіна була в.о. директора Печерській гімназії №75. І коли призначили нову директорку гімназії, виник серйозний конфлікт. Як повідомляють ЗМІ, Душкіна, яка тоді носила прізвище Ратушна, "змагалася за посаду директора школи з погрозами, виламуванням замків і зникненням важливих документів". Освітній омбудсмен зазначив, що така ситуація є неприйнятною, через такі дії виникла серйозна загроза для виготовлення свідоцтв старших класів, які мали їх отримати за кілька днів із підписом легітимної директорки.

У ситуацію втрутилися освітній омбудсмен і спеціальна комісія при мерії Києва, після чого крісло керівника школи посіла законна директорка.

У 2019 році під час президентських виборів очолювала одну з ОВК у м. Києві (округ № 223, Шевченківський район). Була подана як представниця кандидата Володимира Зеленського.

Цього ж року під час парламентських виборів входила до членів однієї зі столичних ТВК (округ №222, Солом’янський район) від партії "Єдина родина", яка, ймовірно, виконувала технічну функцію на виборах. 

У 2015 році балотувалася від Нашого краю до Київської міської ради. Партія не подолала прохідний бар’єр. На момент балотування була очільницею управління освіти Печерської РДА. На цій посаді працювала кілька років.

У 2014 році балотувалась до Київської міської ради по Дарницького району від Демократичної партії України.

Народилася 6 березня 1976 року у Києві.

Балотування

Читайте на ЧЕСНО

Київ з водою та енергодецентралізацією, але без години запитань до КМДА

Київ з водою та енергодецентралізацією, але без години запитань до КМДА

Розподілення електропостачання та спільне виробництво електричної та теплової енергії у різних локаціях — головний фокус Концепції відновлення та підви...

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу