Поділ у Київраді представлятимуть "люди Черновецького" та чиновники від БПП

У Київраді минулого скликання від Подільського району два з чотирьох депутатів були "людьми Черновецького". Це депутати Олексій Окопний і Олексій Панчук. Ще одного депутата пов’язують з Єхануровим, це – Валентин Мондриївський.

"Після виборів у Київраді від Подільського району як було двоє людей з команди Черновецького – так і залишилося: лишень замість Олексія Панчука в раду пройшов Антон Дрепін. А загалом з 9-ти депутатів 7 мандатів узяли представники БПП "Солідарність", - зазначає провідний аналітик Громадського руху ЧЕСНО Павло Миронов.

Зі списку БПП на Подолі не пройшла тільки людина нардепа Олександра Третьякова – кандидатка Олеся Зубрицька (на світлині з усіма кандидатами від БПП стоїть праворуч між Мондриївським і Крикуновим), яка була в нардепа помічником-консультантом на правах держслужбовця.

Таким чином зараз сфери впливу в Київраді виглядають таким чином.

Житомирянин Антон Дрепін став депутатом від БПП на Куренівці (ТВО №77), набравши 33% голосів виборців.

Дрепін у 2009 році прийшов працювати в комунальну сферу Києва за часів "молодої команди Черновецького". Як пише він у своїй біографії, його – на той час директора відділення комерційного банку – "запросили на посаду" заступника директора з комерційної роботи КП "Автотранспортне підприємство Київської міської ради".

У кінці 2010-го він посів місце директора КП "Київжитлоспецексплуатація", а упродовж 2011-2013 років його понизили до першого заступника начальника підприємства. Дрепін не вказує назву банку, де працював до посад у комунальних підприємствах. Але це структура екс-мера столиці Леоніда Черновецького – "Правекс Банк". У мережі збереглося резюме 2008 року (джерело 1 і джерело 2), в якому автор посилається на рекомендації від заступника директора Голосіївського відділення "Правекс Банку" Антона Дрепіна.

Разом зі Степаном Черновецьким Антон Дрепін робить рекламу тренінгу Владислава Підопригори – іншого директора відділення "Правекс Банку".

Зараз, як пише Інсайдер, Дрепін нібито заробляє на комунальних підприємствах Києва як власник і директор фірми "Київські міські проекти". Компанія займається маркетинговими дослідженнями та консалтингом. Партнерами його фірми є лише комунальні підприємства. Зі списком КП можна ознайомитися на сайті.

Під час виборчої кампанії Дрепін організовував дитячі свята на дитмайданчиках.

Кандидат, імовірно, не гребував залучати до агітації неповнолітніх.

Ще один депутат від Подолу, якого можна віднести до команди Черновецького – це єдиний прогульник-мажоритарник у Подільському районі минулого скликанняОлексій Окопний. Він пройшов за списком БПП у 1-му й 2-му мікрорайонах Виноградаря (ТВО №81), завоювавши 35,25% голосів виборців. Очолив постійну комісію з питань транспорту, зв'язку та реклами.

Окопний у попередньому скликанні пройшов до Київради під брендом УДАРу. Працює директором ТОВ "Українська муза".

Окопний свого часу був помічником депутата Київради Сергія Березенка, який зараз став нардепом у скандальному 205 окрузі (м. Чернігів). Березенко  потрапив до Київради під стягами Леоніда Черновецького, був його радником та очолював молодіжне крило блоку Черновецького.

Окопний, який потрапив до списку прогульників Київради саме через погане відвідування засідань комісії, був призначений у січні 2015 року головою постійної комісії з питань інформаційної політики та реклами. При цьому, як пише Телекритика, депутат працював у рекламній агенції "Медіа-поліс", яка займається брендуванням вагонів метрополітену.

У Київраді VIII скликання Окопний знову очолює комісію з транспорту та реклами.

На Виноградарі Окопний активно залучає до своїх акцій ГО "Жіноча надія".

Ця зареєстрована 4 лютого 2015 року організація перед виборами в жовтні роздавала виноградарцям запрошення на безкоштовний медичний огляд. 

Керівниця цієї ГО Олена Гончар балотувалася на виборах у 2014 році до ВР від Подолу. Ймовірно, Гончар була технічним кандидат, відтягнувши на себе з іншим технічним кандидатом Сергієм Журбою рівно 1% голосів виборців. Передвиборні програми обох кандидатів, ймовірно, були написані на одному й тому ж комп’ютері організації з назвою "Grizli777".

Варто зазначити, що співзасновниця цієї ГО "Жіноча надія" Віта Рибчинська була спостерігачем від кандидата Віктора Януковича на президентських виборах 2010 року в ДВК №31 у тому самому 220-му виборчому окрузі на Подолі.

Цікаво, що в заходах ГО "Жіноча надія" перед виборами восени разом з Олексієм Окопним брала участь інша кандидатка від БПП "Солідарність" Наталія Маслова.

Маслова балотувалася за списком БПП "Солідарність" у 4-му мікрорайоні Виноградаря та на частині Вітряних Гір, але змогла пройти за списком лише після того, як попередній депутат зі списку БПП Володимир Прокопів став секретарем Київради. Маслова увійшла до регламентної комісії Київради.

Депутат Маслова – юрист за фахом і працівник ТОВ "Юридична компанія "Юс Новітас", яку заснував у березні 2009 року депутат попереднього скликання Київради Олексій Маловацький.

Нині Маловацький, будучи секретарем секції Вищої ради юстиції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад, передав свої корпоративні права на компанію третій особі – Лілії Кобзар.

Лілія Кобзар – це юрист ТОВ "Ековіс Бондар і Бондар юридичне бюро", яка балотувалася на скандальному 205-му окрузі (Чернігів) на проміжних виборах до Верховної Ради як самовисуванка, і з великою ймовірністю могла бути технічним кандидатом від групи "Приват", що підтримувала Геннадія Корбана.

Таким чином, як було на районі двоє людей з команди Черновецького – так і залишилося.

Щоправда, не пройшов уже згаданий депутат-УДАРівець попереднього скликання Олексій Панчук, який на цих виборах кандидувався від Опозиційного блоку. 

Наголосимо також, що Панчук принципово не оприлюднював своєї податкової декларації, ігноруючи рішення Київради та вимоги ЧЕСНО.

Залишився депутатом Київради Дмитро Гордон, який пройшов за списком БПП на Подолі (ТВО №76), набравши 34,73% голосів виборців.

Гордон був депутатом минулого скликання Київради, є відомим видавцем, а також заробляє на здачі в оренду приміщень, свою декларацію Гордон подав згідно з рішенням Київради, проте зробив це із запізненням.

Гордон за 2014 рік задекларував 12 квартир (2173,8 кв.м) і 8 інших об’єктів нерухомого майна (4307,9 кв.м) загальною площею 6481,7 квадратних метрів, тож не дивно, що із зароблених ним у 2014 році 6 мільйонів 610 тисяч 611 гривень основна частина – це дохід від передачі в оренду майна, а саме 6 мільйонів 553 тисячі гривень.

На виборах до Верховної Ради України восени 2014 року Гордон ішов у 220 виборчому окрузі, як самовисуванець, але програв народнофронтівцю В’ячеславу Константіновському.

У ЗМІ Дмитра Гордона звинувачували в організації шахрайської мережі ворожок та цілителів.

Сам Гордон на шпальтах свого видання рекламував "піраміду зцілення", яка "нейтралізує дію електромагнітного випромінювання від електромережі".

Інших трьох депутатів від БПП можна умовно класифікувати, як групу чиновників у Київраді: Валентин Мондриївський – очільник Подільської райдержадміністрації (РДА), Юрій Крикунов – директор Департаменту соцполітики КМДА, а Вадим Сторожук – перший заступник гендиректора "Київводоканалу".

Залишиться депутатом після нинішніх виборів очільник Подільської РДА Валентин Мондриївський, який пройшов за списком БПП в районі вулиць Стеценка, Межової та Інтернаціональної площі (ТВО №79), отримавши 30,62% голосів виборців.

Мондриївський за освітою – журналіст, працював на телеканалі СТБ до 2002 року. Далі подався у політику – працював прес-секретарем прем’єр-міністра Юрія Єханурова. Керував проектами благодійного фонду "Україна-Юнеско" з 2010-го і до 2014 року. Президентом БФ досі залишається Єхануров

Спільно з колишнім керівником Мондриївський проводить тепер на Подолі культурно-просвітницькі заходи.  Під час перевиборчої кампанії, як і колеги по партії у інших районах, Мондриївський замінював мешканцям деяких будинків поштові скриньки.

Агітацію він проводив і на дитячих та спортивних майданчиках.

У минулому скликанні Київради Мондриївський з-поміж депутатів Подільського району опинився на другому місці за кількістю прогулів засідань комісії після Окопного.

Від Біличого Поля, Сирця і частини Куренівки (ТВО №78) депутатом від БПП став директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов, набравши 28,18% голосів виборців. На першому засіданні Київради став головою лічильної комісії ради.

На своїй сторінці в Фейсбуку депутат розміщує фото, які демонструють його приятельські відносини з другом Юрія Луценка (голова БПП) Володимиром Філенком.

Депутат Київради Вадим Сторожук пройшов за списком БПП  у 3-му мікрорайоні Виноградаря, а також частково на Вітряних Горах (ТВО №82), набравши 28,3% голосів виборців.

Вадим Сторожук не вперше бере участь у виборах. У 2012 році він балотувався до Верховної Ради по Рівненському 152 округу, але зняв свою кандидатуру, і по округу переміг "свободівець" Олег Осуховський. У 2010 році Сторожук безуспішно балотувався на посаду міського голови міста Рівне. Зараз депутат обіймає посаду першого заступника гендиректора "Київводоканалу"

Двоє депутатів, які пройшли в районі – це кандидати від "Самопомочі" та "Батьківщини".

Від "Самопомочі" в окрузі пройшла Людмила Березницька, набравши 14% голосів виборців.

Вона є директоркою підприємства ТОВ "Фірма "Л-АРТ" та керівником Міжнародного благодійного фонду "Ейдос".

Співзасновниками цього фонду є громадянка Греції, яка мешкає в Австрії, Любов Михайлова та фармацевтичний трейдер Петро Багрій, про діяльність якого в 2013 році писали "Наші гроші".

Від "Батьківщини" в окрузі до Київради пройшов Юрій Дідовець, набравши 13,45% голосів виборців. Увійшов до складу лічильної комісії Київради. Депутат відмовився від членства в комісії з регламенту, натомість має намір увійти до містобудівної комісії.

Дідовець не вперше бере участь у виборах, так у 2014 році він балотувався у 220 виборчому окрузі до Верховної Ради від Радикальної партії Олега Ляшка, але не пройшов, бо набрав 10,41% голосів виборців і опинився на 4 місці після народнофронтівця В’ячеслава Константіновського, самовисуванця Дмитра Гордона та Івана Фіщенка від БПП.

Балотувався також у депутати Київської міської ради у 40 виборчому округу (Виноградар) у 2014 році, за результатами голосів отримав 2-ге місце.

Раніше, у 2012 році також безуспішно балотувався до Верховної Ради у 220 окрузі.

Дідовець – партнер-співзасновник Адвокатського об’єднання "Український адвокат" разом із Олександром Башуком і Костянтином Штокалом.

У 2000 році Дідовець брав участь у захопленні офісу Комуністичної партії України у складі молодіжного гурту "Самостійна Україна". Члени "Самостійної України" вимагали законодавчої заборони діяльності партій та інших організацій, які проводять підривну антиукраїнську роботу, вимагали виведення Чорноморського флоту РФ із Севастополя.

Суди тривали два роки, і Дідовець та декілька інших членів організації отримали по 2,5 роки ув’язнення, але всі були відпущені на умовний термін, відсидівши 2 роки у СІЗО.

У липні 2015 року Дідовець був мобілізований до лав ЗСУ. За його словами, добровольцем приходив у військкомат ще навесні 2014 року, але тоді його не мобілізували як батька 4-х дітей. 15 серпня 2015 року був відряджений до АТО в сектор "С"  як старший сапер інженерної роти.

Маючи вищу юридичну освіту, Дідовець перевівся на посаду офіцера юридичної служби в 26 артилерійській бригаді, бо вже 2 жовтня він постить у Фейсбуку світлину, де на документі він – тимчасовий виконувач обов’язків помічника командира частини з правової роботи – начальник юридичної групи.

18 листопада Дідовець отримав посвідчення Учасника бойових дій.

Виборчу кампанію Дідовець проводив, будучи військовослужбовцем, у відпустці, на що мав 15 діб. Депутат переконує, що зможе поєднувати службу з роботою в Київраді, оскільки збирається прикомандируватися до Київради.

Дружина Дідовця – Анна Рудник також взяла участь у виборах до Київради за списком "Батьківщини", але не пройшла.

Цікаво, що партнер Дідовця по "Українському адвокату" і його друг Олександр Башук обрав іншу політичну партію – Рух за Реформи.

Загалом Поділ підконтрольний "Солідарності".

Натисніть для збільшення

Район Шевченка – приватний сектор Виноградаря, частково Вітряні Гори (ТВО №83) залишився без депутата. Тож наразі фракції повинні призначити відповідального представника в цей округ.

Сергій Огородник, журналіст Громадського руху ЧЕСНО


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]