Дніпро: чому в Корбана замінили “УКРОП” на Гриценка

Фото: Дніпро: чому в Корбана замінили “УКРОП” на Гриценка

Уже 12 січня 2019 року Анатолій Гриценко може подати документи для реєстрації кандидатом у Президенти України. Про це він повідомив Рух ЧЕСНО. Попри те, що політик ще не зареєструвався як кандидат, його передвиборча кампанія вже в розпалі, зокрема й у Дніпрі.

Там на початку січня з’явився величезний банер Анатолія Гриценка з написом: “Чесні у владі – гідне життя людей”. Чи не найбільшу в місті політичну рекламу розміщено на будинку на вул. Старокозацькій (Комсомольській), 58, що в центрі Дніпра, навпроти будівель Дніпропетровської обласної ради та облдержадміністрації.

Ця споруда відома як Будинок політпросвіти. За часів Павла Лазаренка вона опинилась у власності офшорної компанії, яку пов’язували з дружиною Лазаренка. На початку жовтня 2009-го будівля дістала нового власника – фірму херсонця Юрія Кузнєцова.

Но в регионе мало кто сомневается, что теперь деньги за аренду с Фонда госимущества Украины будут собирать люди известного днепропетровского “конфликтолога” Геннадия Корбана”, – писала “Деловая столица”.

Цей будинок пов’язують з Корбаном дотепер. І недарма. Наприкінці лютого 2017 року Департамент адмінпослуг та дозвільних процедур Дніпровської міськради орендував у будівлі на Старокозацькій, 58 більш ніж одну тисячу квадратних метрів. Як виявилося, приміщення в оренду надало ТОВ “Віпром”, яке своєю чергою орендує його в “офшорки” “Breestol Com LLP”. Представником іноземної компанії на момент укладання договору був Олександр Олядрук, котрого місцеві ЗМІ називають “людиною з оточення Корбана”.

Договір оренди між “Breestol Com LLP” та ТОВ “Віпром”

Так, Олександр Олядрук і Геннадій Корбан є співвласниками ТОВ “Алістар ЛТД”.

Корбан публічно вивішує прапори Гриценка на штабі своїх структур, знявши перед тим символіку “УКРОПу”. Тепер ясно, хто ще з кандидатів у Президенти готовий узяти на себе відповідальність за розкрадання міського бюджету, ремонт нового моста, масові звільнення освітян та інші художества тандему Корбан-Філатов”, – написав у Facebook нардеп-”укропівець” Андрій Денисенко.

21 грудня минулого року з колишнього Будинку політпросвіти зняли приблизно таких самих розмірів банер політичної партії “Українське об’єднання патріотів – УКРОП”, що висів на цьому місці з 2015-го.

Попередній банер

Заміні велетенського банера в Дніпрі передували певні події. Зокрема, на початку грудня 2018-го міський голова Борис Філатов вийшов з партії “УКРОП”.

А ще раніше “укропівці” не змогли порозумітися фактично на рідних теренах. Рух ЧЕСНО розповідав про те, що Дніпропетровська обласна організація партії провела свої президентські праймеріз, а голова “УКРОПу” з нардепами – свої. Заходи відбулися навіть у різні дні.

Попри те, що Філатов залишив “УКРОП”, його найкращий друг Геннадій Корбан усе ще очолює Дніпропетровську облорганізацію партії.

І Філатов, і Корбан стояли біля початків партії “УКРОП”.

Керівником штабу Анатолія Гриценка в Дніпропетровській області наприкінці листопада минулого року став Герман Назаренко – зять нардепа від “Народного фронту” Юрія Берези. Про його призначення повідомив сам Гриценко у Facebook, але згодом видалив свій допис.

2014 рік. Новий голова ДніпроОДА, олігарх Ігор Коломойський дав свою першу прес-конференцію на новій посаді (у яскраво-червоній кофті біля дверей – Герман Назаренко, позаду спікерів – його майбутній тесть Юрій Береза)

За кілька тижнів до розміщення цього великого банера Гриценко приїжджав у Дніпро.

Громадський рух ЧЕСНО поспілкувався щодо нього з Анатолієм Гриценком. Він зазначив, що штаб вивішує банери там, де вважає за потрібне. На запитання, чи підтримують його Геннадій Корбан та Борис Філатов, відповів:

Ми до штабу залучаємо людей не тільки з нашої партії, бо їх не вистачить на виборах, не тільки з чотирьох партій, які об’єдналися, а багатьох інших, небайдужих. Хто там, я не знаю. Я не займаюсь…”

Гриценко уникнув відповіді на запитання, чи зустрічався він особисто з Корбаном.

Вибачте, у мене зараз ні хвилини – підготовка до форуму. Я не можу з вами просто так сидіть, з вами говорить. Буде реєстрація – усе побачите, вибачте”, – резюмував політик.

Окрім того, Гриценко повідомив Рух ЧЕСНО, що “подання документів, очевидно, буде в суботу”, тобто 12 січня 2019 року.

Раніше Громадський рух ЧЕСНО писав про те, як Гриценко веде свою кампанію та чи має шанси на успіх з обмеженим ресурсом і без доступу до центрального телебачення. Також аналітики ЧЕСНО досліджували, як Гриценко шукає союзників.

Від липня минулого року надходження на рахунки партії Гриценка різко збільшились. Офіційно серед найдорожчих статей видатків “Громадянської позиції” є друк газети. Не звітують у партії про регіональні тури команди на чолі з Гриценком: витрати на транспорт, організацію заходів і послуги медіа.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]