Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Гашпар Олександр

Гашпар Олександр Романович

Рік народження: 1978

Опис політика

11 лютого 2022 року Центральна виборча комісія зареєструвала, Олександра Гашпара, як другого кандидата в народні депутати на виборах по 206 округу.

1 лютого 2022 року про свої наміри балотуватися в нардепи за 206 округом Олександр Гашпар повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці. Тоді ж оголосив збір коштів – 65 тисяч гривень, потрібних для сплати застави кандидата в нардепи при подачі документів до Центрвиборчкому.

24 червня 2021 року Деснянський районний суд Чернігова визнав Олександра Гашпара винним у завданні легких тілесних ушкоджень представнику КП "Зеленбуд", конфлікт з яким стався влітку 2018 року через вирубку дерев на Валу. Цього вівторка Чернігівський апеляційний суд лишив вирок без змін. Сам Гашпар пов'язував позов із його викривальними матеріалами та критикою місцевої влади.

З червня 2021 року Олександр Гашпар офіційно працював помічником депутатки Чернігівської міської ради від парії "ЄС" Марини Рейко.

Останні кілька років Олександр Гашпар позиціонує себе як громадський активіст та правозахисник. Він брав участь у процесах проти забудови Кордівки, Березового гаю, Ялівщини та біля будинку №84 по вулиці Коцюбинського. Також за його адмінпозовом суд визнав протиправним рішення міської влади про обмеження перевезення пільгових категорій в громадському транспорті під час карантину.

Член ради Громадське об'єднання "Товариство "Ініціатива"(ГО "Товариство "Ініціатива") 

У 2020 році у проєкті Суспільного "Кадри" Гашпар заявив, що тричі отримував пропозиції взяти участь у виборах. Двічі міг стати кандидатом в депутати міської ради від партії "ЄС" та "Голос". Крім того, у 2019 році партія "Слуга народу" пропонувала висунути його кандидатом в нардепи за 206 виборчим округом на позачергових парламентських виборах.

У 2019 році був офіційним спостерігачем від кандидата на пост Президента України Анатолія Гриценко у першому турі та членом комісії від Володимира Зеленського у другому.

У 2017 році був помічником у депутата Чернігівської міської ради Соколюка Вадима

У 2017 році за даними Рух ЧЕСНО регулярно фінансував партію "Самопоміч" та отримував від неї відшкодування чи зарплату.

У 2016 році Гашпар був довіреною особою кандидата у народні депутати України (ВРУ 8) по 206 округу від "Самопомочі" Кириндася Олександра

У 2015 році був членом ТВК від "Самопомочі"  у Чернігівської міській виборчій комісії.

У 1998 році Олександра Гашпара засудили до чотирьох років ув’язнення за розбійний напад на поштове відділення. Тоді він вимагав гроші, погрожуючи працівникам пошти учбовою гранатою. На сьогодні ця судимість в Олександра Гашпара погашена.

Освіта

 Навчався у Чернігівському педагогічному університеті імені Шевченка на спеціальності "Біологія", але не закінчив навчання. У Харківському університеті імені Ярослава Мудрого опановував спеціальність "Правознавство", проте за станом здоров`я був вимушений кинути навчання. Наразі здобуває вищу освіту в Національному університеті "Чернігівська політехніка" по спеціальності "Право".

Балотування

  • 2022
    мажоритарка 206
    Верховна Рада 9-го скликання, проміжні: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 206
    Не обрано

Робота помічником для:

Чернігівська міська рада 8, Невідомо
Чернігівська міська рада 7, Невідомо

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу