Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Абрамович Ігор

Абрамович Ігор Олександрович

Рік народження: 1984

Опис політика

Колишній народний депутат 9 скликання від політичної партії  "Опозиційна платформа  За життя".

У 2023 році  повернувся до  України, відвідав засідання Верховної Ради,  написав заяву про складання мандата. ВР підтримала дострокове припинення його повноважень.

У 2022 році вийшов з фракції "ОПЗЖ" та створив у парламенті групу "Відновлення України", до складу якої увійшли та інші його колеги з фракції. 

Також Абрамович фігурував у журналістському розслідуванні про депутатів, які втекли з України під час війни. За даними УП, він жив на Французькій Ривʼєрі. Того ж року ДБР відкрила провадження за ч. 3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) "батальйоном Монако": у списку понад 80 осіб, серед яких Ігор Абрамович.

Згідно аналітики Руху ЧЕСНО, пропустив всі засідання Верховної Ради від 24 лютого 2022 року по 2023 рік, щодо яких є дані. 

Того ж року подавав позов проти ОПЖЗ. У апеляційній інстанції він оскаржував рішення партії, яке начебто було ухвалене на з’їзді 17 березня про дострокове припинення повноважень інших нардепів від ОПЗЖ, а наразі членів "Відновлення України" Вадима Столара, Ігоря Абрамовича та Тетяни Плачкової

У 2021 році Ігор Абрамович був відсутній на 57% засідань комітету (у листопаді було п’ять засідань). Крім того, Абрамович пропустив 108 голосувань (80,6%) на пленарних засіданнях парламенту в листопаді. Того ж року надав статус "приймальні народного депутата" будівлі у центрі Києва, де зареєстрована пов’язана із ним компанія "Інтер Енерджи Груп".

У 2020 році став одним з ініціаторів подання до Конституційного Суду щодо відповідності Конституції низки положень антикорупційного законодавства. 28 жовтня КСУ оприлюднив скандальне рішення, згідно з яким скасовується відповідальність за недостовірне декларування та саме електронне декларування. Через рішення КСУ всі справи щодо недостовірного декларування мали бути закриті. 

Увійшов до переліку 25 найзаможніших депутатів України IX скликання.

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії "Опозиційна платформа - За життя" номером 14 у списку як член партії. Член однойменної фракції. Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Член групи з міжпарламентських зв'язків з США, Британією, ОАЕ, Швейцарією, Німеччиною, Францією, Австрією.

На кінець 2019 року став автором тільки одного законопроекту. Пропустив 93 % засідань Ради.

У 2018 році задекларував, що був кінцевим бенефіціаром чотирьох офшорних фірм за кордоном (по одній в Белізі, Сент-Кіттсі й Невісі, на Британських Віргінських та на Сейшельських островах). Проте жодних повідомлень щодо передачі прав у цих компаніях депутат до НАЗК не надсилав.

У 2007—2012 роках був помічником народного депутата з Харкова Олександра Фельдмана (блок Тимошенко) у Верховній раді VI скл.

Ігор Абрамович був співвласником ТОВ “Укргаз інвест” (види діяльності: інжиніринг, геологія та геодезія; видобуток нафти й газу) разом з екс-регіоналом, нардепом минулих скликань Віталієм Хомутинніком.

Народився 24 серпня 1984 року у м. Харків.

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Фракції

    • Верховна Рада 9
    • Березень 2022 — Травень 2022
      Позафракційні
    • Серпень 2019 — Березень 2022
      Опозиційна платформа - За життя

    Депутатські групи

    • Верховна Рада 9
    • 2022-05-22 — ...
      Відновлення України

    Міжфракційні обʼєднання

    Комітети

    • Верховна Рада 9
    • Серпень 2019 — ...
      Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики

    Робота помічником для:

    Верховна Рада 6, На громадських засадах
    У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

    Голосування у Верховній Раді 9

    У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

    Промови у Верховній Раді 9

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу