Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Свідерська Аліна

Свідерська Аліна Валеріївна

Рік народження: 1989

Опис політика

Кандидатка у народні депутати України 9 скликання від партії “Голос” на позачергових парламентських виборах 2019 року, номер 19 у списку.

Юристка, правозахисниця, громадська діячка. Членкиня організації "Професійний уряд", яка об’єднує випускників всіх зарубіжних вузів.

З 2016 року — пані партнер у компанії "Aice Hydro AS", що займається пошуком, відбором та розвитком інвестиційних проектів з розвитку малих гідроелектростанцій в Україні. З 2017 року - ще й голова та співзасновниця громадської організації "Лабораторія чистої енергетики".

У 2015 році - радниця Міністра економіки з питань дерегуляції. У 2014-2017 роках - пані партнер і співзасновниця громадської організації EasyBusiness, де займалася розробкою та координацією ініціатив з дерегуляції української економіки.

У 2013 році — юристка у юридичній компанії Clifford Chance. У 2012 році проходила стажування у британській ГО "Liberty".

Закінчила НаУКМА за спеціальністю “правознавство” та Кембриджський університет (Велика Британія) за тою ж спеціальністю. Стипендіатка програми “Всесвітні студії” від Фонду Віктора Пінчука. Засновниця та голова Кембриджської спільноти України.

Освіта

  • Освіта
    Освітній рівень: освіта вища

    Балотування

    Дивитись більше про політика в інших джерелах

    Декларації
    Посіпаки
    Посіпаки-2
    Реєстр національних публічних діячів
    Гарна Хата
    Вони голосують для тебе
    Серпом по рейтингу