Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Кузьміних Сергій

Кузьміних Сергій Володимирович

Рік народження: 1983

Характеристики політика

  • ФАРи: 1

Опис політика

Наприкінці 2022 року проголосував за містобудівну реформу (#5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України. Через спротив громадськості станом на початок 2024 року президент не підписав законопроєкт, а отже він лишається нечинним.

7 лютого 2022 року Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали народного депутата Сергія Кузьміних.

2 лютого 2022 року Кузьміних направив голові партії Слуга Народу Олені Шуляк та голові фракції Давиду Арахамії,  лист про події за його участю та проханням про виключення з фракції, повідомила речниця політичної сили Юлія Палійчук.

1 лютого 2022 року пресслужба НАБУ повідомила нардеп Кузьміних проігнорував уже три повістки і не з’явився до правоохоронних органів.

28 січня 2022 року Національне антикорупційне бюро викрило народного депутата Сергія Кузьміних на хабарі в 558 тисяч гривень.

3 вересня 2020 Верховна Рада голосувала за кандидатів у комісію з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Кандидатів, запропонованих ОПЗЖ, Слугою народу та групою Довіра, підтримав правоохоронний комітет Ради, хоча більшість з них не відповідають закону Більшості голосів для їхнього затвердження зібрано не було, проте 221 депутат пішов на порушення умов безвізу з Європейським Союзом, що могло запустити механізм його призупинення, а то й перегляду. Кузьміних був серед цих депутатів. 

Під час роботи в парламенті Кузьміних не підтримав  проєкт щодо звільнення тогочасного очільника МВС Арсена Авакова  і був за те, щоб залишити його в Кабміні. Також народний депутат підтримав політично вмотивовану постанову про зняття з посади генпрокурора Рябошапка й голосував за призначення керівником Офіса Генпрокурора Ірини Венедіктової. Про це свідчать дані інструменту “Серпом по рейтингу” Центру протидії корупції. Загалом у списку цього рейтингу в Горобця станом на лютий 2022 року 12 негативних маркерів.

У 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії “Слуга Народу” за виборчим округом №67 (Житомирська область) як безпартійний. Член однойменної фракції. Член Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Підприємець, засновник та голова благодійної організації “Міжнародний Благодійний Фонд братів Кузьміних”. Член Громадської ради при Міністерстві охорони здоров'я України.

Відкрив реабілітаційні центри для безкоштовного відновлення втраченого здоров'я бійців після отриманих травм, поранень та захворювань: у Житомирі, Черкасах та Києві.

Закінчив Житомирський військовий інститут ім. С. П. Корольова за спеціальністю “Інженер-системотехнік”.

Маркерні голосування

Має корупційні ризики. Євросоюх двічі закликав відхилити законопроект 5655. Дізнатися більше

№ 5655

прийнято

Дозволяє обіг медичних препаратів на основі канабісу, що полегшить лікування онкохворих та військових. Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Балотування

Фракції

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Слуга народу

Міжфракційні обʼєднання

Комітети

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування
У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Голосування у Верховній Раді 9

У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Промови у Верховній Раді 9

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу