Здати зрадника

Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Гунжель Павло Олександрович
Фото: Гунжель Павло

Гунжель Павло Олександрович

Рік народження: 1975

Фігурант Реєстру зрадників

Опис політика

Депутат Білецької сільської ради (Полтавська область), журналіст.

У 2023 році СБУ затримала Гунжеля Павла та оголосила йому підозру в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України або інших військових формувань. 

Слідство встановило, що депутат входив до близького оточення екснардепа, фігуранта Реєстру зрадників від забороненої партії ОПЗЖ Іллі Киви. Гунжель неодноразово звертався до нього для вирішення бізнесових справ. Він отримував розвіддані про дислокацію українських військ від своїх знайомих, які виконували бойові завдання на Донецькому напрямку. 

Павло Гунжель позначав на електронних картах і публікував дані на власній сторінці у Фейсбуці. Цю інформацію використовували збройні формування рф. Посадовець долучався до коригування обстрілів у тому числі зі ствольної та реактивної артилерії, зокрема “Градів”.

Також депутат викладав у соцмережі власні коментарі та дописи, в яких намагався дискредитувати ЗСУ. Ці дописи “підхоплювали” російські телеканали для підготовки фейкових сюжетів про війну в Україні.

У 2020 році Павлу Гунжелю спалили авто. Тоді він обіймав посаду головного редактора видання “Хроніки громад”. Сам Гунжель пов'язував підпал з його журналістською діяльністю. Зокрема, йому надходили погрози від працівників фірми, яка займається видобуванням піску в Кобеляцькому районі та від працівників сільської ради.

Того ж року його обрали депутатом Білицької селищної ради як самовисуванця. На той час він працював редактором газети "Хроніки громад".

У 2019 році Гунжель невдало балотувався до Верховної Ради України як самовисуванець. На той час він працював директором ПП "Соломіямедіагруп", безпартійний.

У 2017 році Павла Гунжеля обрали депутатом Бутенківської сільської ради (Полтавщина) як самовисуванця. На той час він був директором ПП "Соломіямедіагруп" та ФГ "Сакура-с".

Гунжель був бенефіціаром науково-виробничого підприємства “Сакура-Агро”, керівником  “Соломіямедіагруп” та приватним підприємцем.

Народився 3 березня 1975 року в селі Бутенки Кобеляцького району Полтавської області.

Балотування

  • 2019
    мажоритарка 149
    Верховна Рада 9-го скликання, позачергові: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 149
    Не обрано

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу