Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Майман Михайло

Майман Михайло Веніамінович

Рік народження: 1985

Опис політика

У 2022 році поширював відео зі своєю нібито участю у битві за Київ та звільненням населених пунктів поблизу Макарова, однак за свідченнями його побратимів, Майман займався мародерством і привласненням речей свого підрозділу, а не участю у безпосередніх бойових діях.

Наприкінці року Маймана затримали силами спецназу ДСР за звинуваченням за статтею 262 («Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства»). До цього його вже затримувала СБУ за підозрою у торгівлі зброєю. Тоді ж народна депутатка Марʼяна Безугла назвала Маймана шахраєм та повідомила, що правоохоронні органи опрацьовують проблему.

У 2021 році був затриманий поліцією за порушення правил дорожнього руху та чинив спротив діям правоохоронців.

Того ж року заявив, що Ілля Кива замовив напад на нього в Туреччині, що не вдався. Цю версію частково підтвердив і сам нардеп від ОПЗЖ першим опублікувавши у себе в соцмережах повідомлення про "зламаний хребет" Маймана, що виявилось фейком. 

У 2020 році в ресторані "Моссо", в Києві, сталася бійка між нардепом від ОПЗЖ Іллею Кивою та Майманом. Після цього ГПУ відкрила справу проти Киви. Пізніше Майман заявляв, що Кива пропонував йому гроші, щоб закрити справу.

Також Майман запам’ятався в ЗМІ тим, що "нагороджував" бойовою зброєю нардепа Миколу Тищенка.

У 2019 році балотувався у ВР як самовисуванець у 223 окрузі Києвської області, та не був обраний. 

У 2014 - 2016 роках ветеран АТО. Під час служби на Донбасі Майман був заступником командира батальйону "Свята Марія" в Маріуполі та Бахмуті. В цей час Кива був першим заступником начальника Головного управління Національної поліції у Донецькій області за В’ячеслава Аброськина.

У 2015 році Майман носив прізвище Помогайло, балотувався в депутати Васильківської районної ради від Радикальної партії Олега Ляшка.

За словами Маймана, співпрацював з Радикальною Партією Ляшка.

До 2014 року був бізнесменом у ресторанній та автомобільній сферах.

У 2013 році був затриманий київською міліцією. Його звинувачували в незаконній торгівлі шинами. Цю інформацію він підтвердив особисто в ефірі Scrypin.ua.

Прізвище від народження Помогайло.

Народився 11 лютого 1985 року в місті Києві.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу