Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Мальований Богдан

Мальований Богдан Юрійович

Рік народження: 1993

Опис політика

Колишній депутат Харківської обласної ради від забороненої партії "ОПЗЖ".

У 2023 році Мальований звільнився з посади заступника голови Харківської обласної ради у зв’язку з достроковим припиненням повноважень депутата.

У 2022 році Державне бюро розслідувань ініціювало відсторонення від посади заступника голови Харківської обласної ради через наявність у нього російських документів. Голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко на сесії обласної ради назвала це "Перевищенням повноважень". 

Також йому обмежили доступ до внутрішньої інформації обласної ради. 

Проєкт рішення про своє відсторонення Мальований назвав незаконним та заявив про "інсинуації" та "травлю".

До цього Харківський Антикорупційний Центр знайшов у Мальованого російське громадянство, яке він отримав у 2014 році в Севастополі. Крім цього, він отримав посвідчення водія, закордонний паспорт та податковий номер, який потрібен, зокрема, для сплати податків у росії.

Також ХАЦ встановили, що Мальований вказав в своїй майновій декларації, що проживає (безоплатно користується) в квартирі, власником якої є Чачин Андрій Юрійович. ПІБ цієї людини повністю співпадає з ПІБом колаборанта з днр, який станом на 2016 рік працював "головним спеціалістом департаменту транспорту, ВПК та легкої промисловості в адміністрації голови днр". 

У 2021 році призначений заступником голови Обласної ради. Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко повідомила, що призначення Богдана Мальованого її заступником, було її ініціативою.

У 2020 році обраний депутом Харківської обласної ради від ОПЗЖ. На момент балотування безпартійний.

У 2019 році був довіреною особою кандидата у ВРУ Вощанова Родіона Ігоровича у 46 окрузі( міста Бахмут, Лиман, частина Бахмутського району). 

Директор ТОВ "Інститут експертно-технічних рішень у будівництві" та історичний керівник ПП "Бахмутюг".

Освіта вища.

Народився 30 серпня 1993 року у Днецькій області.

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу