Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Лагодич Микола

Лагодич Микола Миколайович

Рік народження: 1971

Характеристики політика

  • Гречкосійство

Опис політика

Дрогобицький бізнесмен, двічі невдало балотувався до Верховної Ради - у 2005 і 2012 роках.

У 2023-му два алабаї, що належать Лагодичу, бігали по Дрогобичу без намордників, кидалися на перехожих і погризли кількох собак, одна з яких загинула. Лагодич наступного дня записав відеозвернення, в якому запропонував постраждалим відшкодування, але зазначав, що сам він ні в чому не винен.

Перед тим того ж року поліція затримала його за керування авто у нетверезому стані. На нього склали відповідний протокол. Місцеві ЗМІ писали, що Лагодич був за кермом під наркотиками, Дрогобицький міськрайсуд відкрив справу за керування в стані алкогольного сп’яніння.

У 2020-му влаштував стрілянину з рушниці в центрі Дрогобича через конфлікт з іще одним місцевим підприємством за право на земельну ділянку та приміщення колишнього дитячого садочка. Після цього інциденту зброю у Лагодича вилучили, а прокуратура повідомила йому про підозру за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї). Дрогобицький міськрайонний суд відкрив справу за відповідною статтею.  

Того ж 2020-го року його син Артур Лагодич невдало балотувався у мери Дрогобича. Під час голосування Лагодич-старший продемонстрував свій заповнений бюлетень, суд у зв’язку з цим призначив йому штраф за адміністративне правопорушення.

Лагодич займається підприємницькою діяльністю. Разом із синами Артуром та Віталієм він є засновником та керівником декількох підприємств, що зареєстровані у Львові, Дрогобичі та Трускавці. Це зокрема "Книгарня Каменяр", "Аптека №260", ТОВ "Скеля-1" (займається роздрібною торгівлею), ТОВ "Лагодич і сім’я" (займається наданням в оренду й експлуатацію нерухомого майна). Місцеві ЗМІ називають Лагодича мільйонером.

У 2012 році невдало балотувався в нардепи як самовисуванець на округу №121 (міста Борислав, Дрогобич, Трускавець та Дрогобицький район). Помічений за передвиборчим гречкосійством.

У 2006 році невдало балотувався в нардепи від "Народного блоку" Володимира Литвина (№439 у списку) по округу №122. На момент виборів голова наглядової ради відкритого акціонерного товариства "Дрогобицький завод продовольчих товарів".

У 2001 році став керівником дрогобицької міської організації "Народної партії" Володимира Литвина, член цієї ж партії.  

Має вищу освіту.

Народився 28 липня 1971 року у Дрогобичі Львівської області.

Балотування

  • 2012
    мажоритарка 121
    Верховна Рада 7-го скликання: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 121
    Не обрано
  • 2006
    Верховна Рада 5-го скликання: Народний блок Литвина
    Не обрано

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу