Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Козир Сергій

Козир Сергій Вʼячеславович

Рік народження: 1984

Опис політика

У 2023 році дружина Козиря "засвітилась" у Буковелі в лижному комбінезоні від російського бренду, який їй подякував за рекламу.

Наприкінці 2022 року проголосував за містобудівну реформу (#5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України. Публічне обговорення проєкту не проводилося. ГО, ЗМІ та Асоціація міст України закликали нардепів доопрацювати проєкт. За кілька годин після скандального голосування петиція з вимогою до президента накласти вето набрала більше 25 000 голосів. НАЗК повідомила, що подані антикорупційні зауваження враховані не в повній мірі.

Того ж року підписав звернення до Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука із вимогою внести у порядок денний найближчої сесії законодавчі ініціативи, які стосуються позбавлення повноважень народних депутатів та депутатів місцевих рад, які були обрані від заборонених проросійських партій. 

З 1 березня 2021 року голова Херсонської обласної державної адміністрації.

3 грудня 2020 року став тимчасовим в.о. керівника Херсонської ОДА, замінивши на цій посади Юрія Гусєва.

З 5 вересня 2019 по 1 березня 2021 року — заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації з питань регіонального розвитку, інфраструктури та екології. 

У серпні — вересні 2019 року — радник патронатної служби Херсонської обласної державної адміністрації.

У 2018 році -  був кандидатом на посаду керівника експертної групи з питань зовнішньої енергетичної політики, європейської та євроатлантичної інтеграції у Міністерство енергетики і вугільноі промисловості Украіни, Дніпропетровська область. 

У 2017 році - був кандидатом на посаду керівника експертної групи з питань зовнішньої енергетичної політики, європейської та євроатлантичної інтеграції Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції, у Міністерство енергетики і вугільноі промисловості Украіни, Дніпропетровська область. 

У вересні — грудні 2017 року — начальник зміни, шахтоуправління "Дніпровське", "ДТЕК Павлоградвугілля", Павлоград, у грудні 2017 — березні 2019 року — начальник дільниці.

У квітні — липні 2017 року — директор Шахти ім. Калініна, у липні — серпні 2017 року — в.о. технічного директора — 1-го заступника генерального директора управління державного підприємства "Донецька вугільна енергетична компанія", м. Донецьк.

З 2004 року по 2015 працював на одному із підрозділів "Шахтоуправління "Трудівське" державного підприємства "Донецька вугільна енергетична компанія". 

Освіта

2014 року закінчив заочно Донецький національний університет, "Правознавство", бакалавр з правознавства.

У 2009 році заочно закінчив Державний вищий навчальний заклад Донецький національний технічний університет, спеціаліст з фінансів.

У вересні 2002 — грудні 2007 — навчався у Донецькому національному технічному університеті, спеціалізація "Розробка родовищ корисних копалин", магістр з розробки родовищ корисних копалин.

Маркерні голосування

Має корупційні ризики. Євросоюх двічі закликав відхилити законопроект 5655. Дізнатися більше

№ 5655

прийнято

Позбавляє впливу російських спецслужб в Україні під прикриттям релігі Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Дозволяє обіг медичних препаратів на основі канабісу, що полегшить лікування онкохворих та військових. Дізнатися більше

№ 8371

прийнято

Балотування

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу