Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Дрозденко Олексій

Дрозденко Олексій Олександрович

Опис політика

Начальник Сумської міської військової адміністрації (з 2023 року)

У листопаді 2023 року Дрозденко був призначений начальником Сумської міської військової адміністрації після того, як мера сум Олександра Лисенка викрили на хабарі й відсторонили від виконання обов’язків.

Раніше – у червні цього ж року – він був призначений заступником голови Сумської ОВА з питань цифрового розвитку. Відповідав за інформаційну безпеку Сумщини, будівництво теле- та радіовеж в прикордонних громадах, збільшення кількості FM-передавачів.

З початку повномасштабного вторгнення у 2022 році вступив до тероборони, брав участь в організації оборони Сум, участь у вуличних боях, організував на базі Сумського державного університету (СумДУ) штаб тероборони. Старший лейтенант запасу, артилерист.

Після деокупації Сумщини Дрозденко продовжив працювати в університеті, а також допомагати Силам оборони.

Працював деканом факультету електроніки та інформаційних технологій Сумського державного університету. Доцент кафедри наноелектроніки (з 2015-го). Кандидат фізико-математичних наук (з 2009-го). Раніше працював на посадах заступника декана факультету ЕлІТ в тому ж виші та старшого викладача.

Має вищу освіту. У 2004 році закінчив магістратуру у Сумському державному університеті, у 2007-му там же закінчив аспірантуру.

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу