Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності
Фото: Брижинський Дмитро

Брижинський Дмитро Володимирович

Рік народження: 1980

Опис політика

Голова Чернігівської міської військової адміністрації, професійний військовий.

У лютому 2023 року розпорядженням президента Володимира Зеленського Брижинського призначили головою Чернігівської міської військової адміністрації одразу ж після створення її у місті.

З жовтня 2022 року очолював патронатну службу апарату Чернігівської обласної військової адміністрації.

У лютому 2022 року після початку повномасштабного російського вторгнення очолив штаб оборони Чернігова.

У 2019-2021 роках командував 93-ою окремою механізованою бригадою “Холодний Яр”, у травні-вересні 2022 року очолював 58-ю окрему мотопіхотну бригаду ім. гетьмана Івана Виговського. 

З 2017 до 2019 року був начальником штабу та першим заступником командира військової частини 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського.

У 2014 році Брижинський очолив ротно-тактичну групу від 1-ї окремої танкової бригади, яка прикривала державний кордон на ділянці Ямпіль-Шостка в Сумській області.

У червні 2014 року як командир батальйонно-тактичної групи 1-ї окремої танкової бригади на базі механізованого батальйону, відправився воювати на Луганський напрямок в районі населеного пункту Щастя.

У 2001 році закінчив Харківський інститут танкових військ за спеціальністю “військові науки”. Згодом навчався у Чернігівському державному інституті економіки і управління та у Національному університеті “Чернігівська політехніка”. 

Народився 3 червня 1980 року у місті Сновськ Чернігівської області.

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу