Інформація на сторінках ПолітХаб оновлюється. Вибачте за незручності

Характеристики політика

  • ФАРи: 2
  • Кнопкодавство: 3
  • Гречкосійство

Опис політика

1 липня 2022 року Дмитро Лубінець призначений новим уповноваженим Верховної Ради з прав людини. Відповідне рішення прийняв парламент, рішення підтримали 250 нардепів. 

21 червня 2022 року Спікер парламенту Руслан Стефанчук у своєму Facebook запропонував призначити новим омбудсменом депутата Дмитра Лубінця замість нещодавно звільненої Людмили Денісової.

У грудні 2021 року був серед депутатів, що подали законопроект з пропозицією відновити змішану (пропорційно-мажоритарну) систему виборів. Відповідний законопроєкт №6444 від групи нардепів “За майбутнє” зареєстровано 17 грудня на сайті Верховної Ради. Ініціатори пропонують відтермінування зміни системи виборів нардепів зі змішаної (пропорційно-мажоритарної) до виключно пропорційної до 2027 року.

У 2020 році Іван Вервейко (“За майбутнє” ) — обраний депутат Волноваської райради з 0 голосів,  він працює на платній основі у нардепа Дмитра Лубінця

У лютому 2019 року був одним з 59 депутатів, що підписали подання, на підставі якого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, що зобов'язувала держслужбовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходів членів їх сімей. Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення в Україні запровадили у 2015 році. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов'язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.

У 2019 році був обраний до Верховної Ради 9 скликання як безпартійний самовисуванець за 60 округом (Донецька область). Член депутатської групи "За майбутнє". Секретар Комітету ВРУ з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України. Член Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС — Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ).

У 2017 році “Донбасс. Реалии” було проведено розслідування про те, як Андрій Аксьонов отримав російський паспорт. Нардеп Дмитро Лубінець надав документальні підтвердження того, як влітку 2014 року Андрій Аксьонов виїхав до анексованого Криму, де подав до окупаційної адміністрації заявку на отримання громадянства РФ. Місцем проживання в заяві мер вказав Севастополь.

Народний депутат 8 скликання. Обраний у 2014 році від “Блоку Петра Порошенка” за округом №60 (Донецька область), був членом партії. Секретар Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України.Голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин. 

Був членом фракції "Блок Петра Порошенка", у червні 2019 року вийшов з неї і став позафракційним депутатом. Перший заступник голови правління ГО “Народно-патріотичний союз Донбасу”.

У 2010 році був обраний депутатом Волноваської міської ради 6 скликання від “Фронту Змін” за 9 мажоритарним округом, був членом партії.

Працював юристом у КФГ “Практика”, був приватним підприємцем.

Закінчив Донецький Національний Університет за спеціальністю “міжнародні відносини” та НЮА ім.Я.Мудрого за фахом “правознавство” (судово-прокурорська спеціалізація).

Кнопкодав. Фігурант антикорупційного розслідування. Хоча особисто і не був присутній на святковій лінійці, але передав подарунки першокласникам округу.

Балотування

  • 2019
    мажоритарка 60
    Верховна Рада 9-го скликання, позачергові: САМОВИСУВАННЯ — мажоритарка 60
    Обрано
  • 2014
    мажоритарка 60
    Верховна Рада 8-го скликання, позачергові: БПП — мажоритарка 60
    Обрано
  • 2010
    мажоритарка
    Волноваська міська рада 6-го скликання: ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "ФРОНТ ЗМІН" — мажоритарка
    Обрано

Фракції

  • Верховна Рада 8
  • Червень 2019 — Серпень 2019
    Позафракційні
  • Листопад 2014 — Червень 2019
    Блок Петра Порошенка "Солідарність"

Депутатські групи

  • Верховна Рада 9
  • 2019-08-29 — ...
    Група "За майбутнє"
  • 2019-08-29 — ...
    Група "За майбутнє"

Комітети

  • Верховна Рада 9
  • Серпень 2019 — ...
    Комітет з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Верховна Рада 8
  • Листопад 2014 — Серпень 2019
    Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України

Кнопкодавство

Дізнатися більше
7 лютого 2019
Законопроект 6746
23 листопада 2018
Законопроект 9260
12 липня 2018
Законопроект 7441

Помічники

Верховна Рада 8

Посади

  • 2022-07-01 — ...
    Уповноважений Верховної Ради з прав людини

Фігурування в антикорупційних розслідуваннях

Дізнатися більше

Дмитро Лубінець не відобразив витрати на концерт Ольги Полякової у фінансовому звіті

  • порушення вимог фінансового контролю порушення антикорупційного законодавства

Контрабанда можливо стала справжньою причиною переводу Іллі Киви з посади заступника начальника МВС Донецької області

  • використання влади чи службового становища всупереч інтересам служби владні зловживання
У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Голосування у Верховній Раді 9

У зв'язку з воєнним станом інформація тимчасово не оновлюється

Промови у Верховній Раді 9

Дивитись більше про політика в інших джерелах

Декларації
Посіпаки
Посіпаки-2
Реєстр національних публічних діячів
Гарна Хата
Вони голосують для тебе
Серпом по рейтингу